دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری
بایگانی

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۶ ثبت شده است

کد خبر: 70273 | زمان مخابره: ۱۳:۳۲:۱۱ - شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۶ | بدون نظر | دفعات مشاهده : 82 views | |

گزارش نماز جمعه ی میمه – ۹۶/۴/۱۶

IMG_3632

نماز شکوهمند جمعه به امامت حجت الاسلام والمسلمین دکتر خیری امام جمعه ی موقت بخش میمه در مسجد جامع این شهر برگزار گردید . خطیب جمعه ی میمه در آغاز خطبه ی اول پس از حمد و ثنای الهی خود و نمازگزاران را به تقوای الهی دعوت نمود . وی در ادامه بر ضرورت حفظ و نگهداری  سرمایه های اجتماعی در جامعه ی اسلامی تاکید کرد و یادآور شد که اهتمام به امور مسلمین یکی از شاخصهای معتبر مسلمانی است . دکتر خیری افزود : امام علی ع می فرمایند : پیامبر بگونه ای بر حق همسایه تاکید داشتند که گمان می کردیم به همسایه ارث تعلق می گیرد . وی در قسمت دیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت: فرق فقه شیعه و تکفیری ها و سلفی ها و داعشی ها در اینست که نگاه در فقه شیعه نگاه تعقلی است .

خطیب جمعه تبیین  آتش به اختیار را در راستای تکالیف عقلی ارزیابی کردند و آن را موضوعی حاکی از مسئولیت پذیری در فقه اجتماعی تلقی کردند؛ که مؤمنان را از شرطی شدن باز می دارد.

IMG_3639

امام جمعه ی موقت بخش میمه در آغاز خطبه ی دوم پس از حمد الهی و درود و صلوات بر معصومین علیهم السلام  و سفارش به تقوی به بیان مناسبتهای گذشته و پیش رو پرداخت :

– ۱۱ تیرماه سالروز شهادت آیت الله صدوقی به دست منافقین کوردل است . مقام معظم رهبری در این مورد فرمودند : دهه ی شصت دهه ی مظلومیت بوده است و منافقین بیرحمانه از مردم کوچه و بازار گرفته تا شخصیتهای سیاسی و مذهبی نظام را به شهادت رساندند .

IMG_3641

– ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷ سالروز حمله ی ناو آمریکا به هواپیمای مسافر بری ایران در آسمان خلیج فارس و شهادت تمامی ۲۹۰ سرنشین این هواپیما ست .

– ۱۴ تیرماه روز قلم نامگذاری شده است . در مورد فضیلت قلم همین کافی است که ” مداد العلما افضل من دما شهدا ” در حقیقت این مداد علما و دانشمندان است که پیام خون شهدا را به سراسر دنیا و همه ی نسل ها ابلاغ می کند .

– ۲۱ تیرماه روز فرهنگ پهلوانی و ورزش باستانی و زورخانه ای است . ورزش باستانی و زورخانه ای همه ی ویژگی های یک ورزش گروهی و جوانمردانه را دارد . این ورزش خلق و خوی مروت و مردانگی و جوانمردی را در ورزشکار بر می انگیزد و ادب و فروتنی در این ورزش حرف اول را می زند . ایشان با گرامی داشت روز عفاف و حجاب ، عفاف و حجاب را از موضوعات مظلوم واقع شده در جامعه دانستند و اظهار داشتند که به رغم آنکه بیش از بیست دستگاه فرهنگی در این خصوص تکالیفی طبق قانون دارند ولی اقدام مناسبی انجام نمی دهند. وی بیان کرد حجاب محصول عفاف بوده و چهار موضوع عفت، عقل، حیا و غیرت منظومه ای معرفتی است که جامعه را از بسیاری از مفاسد اجتماعی مصون می دارد. 

دکتر خیری با گرامی داشت هفته قوه قضائیه و گرامی داشت شهید بهشتی، مظلومیت این شهید در زمان حیاطشان به نحوی که امر بر انقلابیون هم مشتبه شده و نسبت به ایشان با توجه به تبلیغات دشمنان بدبین شده بودند، را از عبرت های تاریخ دانستند.  

براساس این گزارش  خطبه ی دوم نماز جمعه با تلاوت سوره فتح توسط امام جمعه ی موقت بخش میمه به پایان رسید .

IMG_3637

تصاویر : محمد گرامی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ تیر ۹۶ ، ۲۳:۰۶
حسن خیری

کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار شبستان 
ماندگار کردن بندگی و حفظ منزلت سادات؛ سبک زندگی رمضانی
خبرگزاری شبستان: یک استاد حوزه و دانشگاه از سبک زندگی که ماه رمضان به بندگان می‌آموزد یاد و عنوان کرد: این سبک به ناتمام شدن بندگی در پایان این ماه و حفظ جایگاه سادات تاکید دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیری، استاد حوزه و دانشگاه و رئیس دانشگاه نراق در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه شیعیان چهار عید دارند، افزود: ‌در بین اعیاد قربان، ‌فطر، غدیر و جمعه،‌ عید فطر فضیلت ویژه‌ای در روایات دارد. خدا پاداش برپاکنندگان مناسک ماه رمضان را بدون حساب و شمارش در این عید می‌دهد و پاداش روزه‌داری خشنودی خداوند است. روزه جایزه است و هر آنچه بنده از خدا بخواهد به او می‌دهد.

وی با بیان این مطلب اظهار کرد: از این عید می‌توان مفهوم عید را در سطح زندگی اسلامی پیدا کنیم. برخی مناسک که نشان دهنده سبک زندگی در روز عیدانه برای مسلمانان است، مثل غسل کردن، ‌زیارت سیدالشهدا خواندن، عطر زدن، پرداخت زکات،‌ نماز عید خواندن و ... در این حوزه جای دارد.

خیری ادامه داد: این عید، فطر است یعنی بازگشت به خداوند و فطرت. یعنی آنچه ما را به فطرت و خدا باز می‌گرداند نشان دهنده این است که انسان باید جشن و سرور داشته باشد. رویه شارع مقدس هم نشان می‌دهد که باید از فرصت‌ها خوب استفاده کرد. یعنی یکی از درس‌هایی که می‌شود از عید فطر آموخت این است که باید از فرصت‌ها استفاده کرد. یعنی پس از یک ماه آمادگی روحی و روانی و تجربه بندگی، فرصتی است که انسان با برگزاری این جشن به یک ماه بندگی، ماندگاری ببخشد. نحوه جشن و سرور و عید گرفتن خودش نشان دهنده تمایزات حاوی یک هویت ویژه است.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: از وجوه تمایز این روز، حرمت روزه گرفتن است که با دیگر ایام تمایز دارد و هویت‌سازی می‌کند. سبک جشن و سرور این عید نیز حاکی از بندگی  خداوند است. یادآوری الگوهای صالح در قنوت‌های نماز عید که نشان دهنده آن است که ما را به بهترین‌ها وصل می‌کند و آنچه خدا برای بهترین بندگان ارزانی داشته را می‌خواهیم که به ما هم مرحمت کند و آنچه از بهترین صالحان دوره کرده است را از ما نیز دور کند؛ یعنی ما را به هویت صالح بودن وصل می‌کند و به ما آموزش بلندهمتی و بلندنگری می‌دهد و از خداوند خیر ما عبادک الصالحون را مسئلت می‌کنیم؛ یعنی قانع نشدن به چیزهای کم.

وی همچنین گفت: این موارد در واقع درس‌هایی است که می‌توان از این ایام آموخت. این عید ترسیم وحدت، انسجام و جماعت مسلمین است. بهتر است در این روز نماز عید در یک مکان و خارج از شهر خوانده شود. همچنین مناسب است که پیشوای آن شهر و امام مسلمین پیشاپیش جمعیت حرکت کند و با یکسری مناسک، اعمال خاص، پیاده رفتن و پا برهنه بودن و ذکر خاص گفتن همراه باشد. بعد هم مثل نماز جمعه دارای خطبه بودن و بودن خطبه جزء نماز که آن را به اجتماع وصل می‌کند از دیگر تمایزات این روز است.

خیری افزود: پیش از نماز آدابی مثل زکات فطره وجود دارد. به شکرانه روزه گرفتن باید به دیگران کمک کنیم که این موضوع خود تولید کننده سبک زندگی است که توجه به اقشار محروم در آن نهفته است و توجه به مواسات و حق اخوت و برادری و اهتمام به امور مسلمین در همین راستاست. توجه کردن به اینکه توفیق روزه‌داری از طرف خداوند به ما ارزانی شده است و باید شکرانه آن را به جا بیاوریم. شکرانه عید فطرت که در واقع در زکات فطره خود را نشان می‌دهد. با ضوابطی که در زکات فطره وجود دارد به این معنی که به سادات تعلق نمی‌گیرد. حرمت منتسبین به ائمه اطهار باید نگه داشته شود که خود سبک زندگی اسلامی است، به این معنی که در جامعه اسلامی باید منزلت‌ها اجتماعی  پاس داشته و حرمت‌ها نگه داشته شود و حق سپاسگذاری به رسول اسلام باید ادا شود و ذریه ایشان محترم شمرده شوند.

وی تاکید کرد: این جشن به ما می‌گوید که بندگی خدا تمام نشدنی است و بعد از ماه، باز متوجه مناسک و اعمالی می‌شویم که حاکی از رنگ خدایی داشتن است. مناسک و عبادت است که نشان دهنده استمرار آن ضیافت الهی است.  

کلید ‫واژه‌ها:

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ تیر ۹۶ ، ۰۸:۵۷
حسن خیری