دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری
بایگانی

۹ مطلب در بهمن ۱۳۹۸ ثبت شده است

به استناد مصوبه ۵۸۵ مورخه 1387/6/24 شورای عالی حوزه‌های علمیه و با توجه به ارزیابی کمیسیون نشریات علمی حوزه ، شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی درجلسه 98 مورخ 97/10/5 رتبه علمی - پژوهشی نشریه «مطالعات فرهنگی اجتماعی حوزه» را تصویب نمود. امید است با اتکال به خداوند منان و الطاف حضرت ولی عصر(عج) و تلاش و تعهد مدیران و اعضای محترم هیات تحریریه گام های موثری در جهت تحقق اهداف علمی و رشد و بالندگی اندیشه اسلامی برداشته شود.

 

 

شماره تلفکس نشریه:

025-32912975

 پست الکترونیک:


gnoe@bou.ac.ir

ssoq89@gmail.com

 

نشانی: قم، بلوار جمهوری، کوچه دوم؛ فرعی اول سمت چپ؛ ساختمان انجمن های علمی حوزه طبقه سوم،اتاق 36

 

 مقالات پر بازدید
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ بهمن ۹۸ ، ۲۱:۰۲
حسن خیری

 شنبه 26 بهمن 1398 - 09:03

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی از تالیف ۶۶ عنوان کتاب درسی جدید تا پایان سال جاری خبرداد.

حجت الاسلام حسن خیری رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره آخرین فعالیت های این مرکز در حوزه تحول در کتب درسی گفت: توانمندسازی استادان، تغییر سرفصل های دروس و تالیف کتاب و نشریات، جزو اولویت های اصلی مرکز مطالعات و برنامه ریزی محسوب می شود؛ براساس برنامه ریزی های گذشته، هر استان باید دو کتاب تالیفی تا پایان سال تحصیلی جاری داشته باشند.

در همین ارتباط

 تألیف ۱۱ کتاب بومی سازی شده علوم انسانی در دانشگاه آزاد نجف‌آباد

 تالیف دو کتاب حقوقی توسط استاد دانشگاه آزاد اسلامی مرند

 تالیف کتاب‌ ریاضیات و کاربردها از سوی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز

وی افزود: تاکنون به نوزده استان کشور سر زده ایم و بر موضوع تالیف کتاب تاکید کرده ایم. با توجه به فعالیت های خوبی که هیئت های اندیشه ورز استان ها داشته اند، امیدواریم تا پایان سال تحصیلی جاری، حداقل 66 عنوان کتاب درسی را تالیف و تدوین کنیم.

خیری درباره لزوم توانمندسازی استادان دانشگاهی بیان کرد: مهم ترین کاری که درحال حاضز باید انجام دهیم، توانمندسازی استادان است؛ یعنی باید بر اساس رویکرد و سیاست های معاونت علوم انسانی و هنر مبتنی بر به روز رسانی، نیاز شناسی و وضعیت شناسی هویتی و سلوکی، استادان دانشگاهی را توانمند کنیم.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: توانمند سازی استادان جزو برنامه ها و سیاست های اصلی مرکز است و هیئت های اندیشه ورز برای این حوزه، برنامه های مفصلی کرده اند که بسیاری از آنها شروع شده است.

وی اضافه کرد: توانمندسازی جنبه های هویتی، سلوکی و مباحث روشی، عمومی و تخصصی رشته هایی مانند جامعه شناسی و به روزرسانی مباحث و آماده سازی سرفصل های جدید، جزو برنامه های اصلی ماست و لذا استادان باید ابتکار عمل بیشتری را در این راستا داشته باشند.

خیری تاکید کرد: استادان باید فصل جدید ورود دانشگاه آزاد اسلامی به علوم انسانی و هنر را جدی بگیرند زیرا که درحال حاضر در این حوزه با تاخر فرهنگی مواجهیم و انتظارات و توقعات جامعه و انقلاب اسلامی از دانشگاه، در حوزه علوم انسانی و هنر به نحو مطلوبی انجام نشده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید تشکیل معاونت علوم انسانی و هنر در دانشگاه آزاد را یک نقطه عطف در کشور بدانیم. تشکیل هیئت های اندیشه ورز به دلیل این است که از تمامی استادان حوزه علوم انسانی به نحو مطلوبی استفاده کنیم و از شبکه وسیع و بی نظیری که در اختیار داریم، برای پیشبرد اهداف علوم انسانی استفاده کنیم.

انتهای پیام/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ بهمن ۹۸ ، ۲۰:۵۸
حسن خیری

سومین نشست قهرمان بدون مرز با رونمایی از کتاب «عقل سرخ» یادنامه علوم اجتماعی ایران برای حاج قاسم سلیمانی و جهان پس از شهادتش » برگزار می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، سومین نشست قهرمان بدون مرز با رونمایی از کتاب «عقل سرخ» یادنامه علوم اجتماعی ایران برای حاج قاسم سلیمانی و جهان پس از شهادتش » برگزار می شود.

این کتاب مجموعه مقالات اندیشوران علوم اجتماعی است که زیر نظر حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا و به اهتمام دکتر سید مجید امامی گردآوری شده است.

در مراسم رونمایی این کتاب حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت الاسلام و المسلمین شمس‌الله مریجی رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن خیری رئیس انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم، حجت الاسلام و المسلمین حبیب‌الله بابایی مدیر مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی موسوی، رئیس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) سخنرانی خواهند داشت.

کتاب عقل سرخ با حدود هفتاد یادداشت از حمید پارسانیا، محمد هادی همایون، مهدی حسین‌زاده یزدی، احمد رهدار، حسن یوسف زاده، سید مجید امامی، مهدی میرباقری، شمس الله مریجی، حسین سوزنچی، عبدالحسین کلانتری، قاسم ابراهمی پور، نصرالله آقاجانی، احمد نادری، شهلا باقری، زهرا امین مجد، سیدمحمدحسین هاشمیان، علی اصغر پورعزت، فریبا علاسوند، سعید زاهد زاهدانی، حسن بشیر، فاطمه فلاح نژاد، محمدعلی قمی، عبدالحسین عموری، علیرضا عالمی، سینا کلهر، عزیز نجف پور آقابیگلو، راضیه زارعی، مجتبی نامخواه، محسن صبوریان، محمدرضا قائمی نیک، یداله یزدان‌پناه، مصباح الهدی باقری، حبیب الله بابائی، علی امینی نژاد، سجاد صفار هرندی، قاسم ابراهیمی‌پور، محمدحسن خانی، محمد وحید سهیلی، آرزو نیکوئیان، مهدی سلطانی، محمود علی احمدی، حسن خیری، معصومه مؤذن، تینا چهار سوق امین، احمد اولیایی، سید امراله حسینی مؤمن زاده، فاطمه رایقانی، محمدرضا مالکی بروجنی، سید وحید عقیلی، حسن معارفی، سید مهدی ناظمی قره باغ، سید آرش وکیلیان، داوود طالقانی، علی الهی خراسانی، محمدرضا پویافر، حسین پرکان، جعفر رحمانی، محمدرضا ضمیری، محمد باقر ربانی، سید محمد ذوالفقاری، مهران کریمی، محمد حقی، رضا لک‌زایی، اسماعیل رضوانی‌فر، دکتر حاجی حیدری، شجاعی زند، علیرضا مقدم، مرتضی اشرافی منتشر شده است.

سومین نشست علمی قهرمان بدون مرز نیز با ارائه نصرالله آقاجانی، حسین پرکان، علی جعفری، حسن خیری، سید حمید ذوالفقاری، فریبا علاسوند، الهه فلاح نژاد، حسین مهدی‌زاده، مجتبی نامخواه، حسن یوسف زاده، محمدرضا ضمیری، حسن طاهری، وحید سهیلی، احمد اولیایی پیرامون شهید حاج قاسم سلیمانی و موضوعات مرتبط با شهادتش همراه خواهد بود.

سومین نشست قهرمان بدون مرز و رونمایی از کتاب عقل سرخ عصر امروز یک‌شنبه ۲۷ بهمن ماه در دانشگاه باقرالعلوم (علیه‌السلام) واقع در بلوار دانشگاه پردیسان قم برگزار می‌شود.

انتهای پیام/الف

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ بهمن ۹۸ ، ۲۰:۲۹
حسن خیری
رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد:

الگوی دینی، تلفیق اخلاق و حقوق و عاملیت و ساختار در قالب ولایت مداری است

 دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۴۸

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شهدا برکت‌های الهی را برای همه مردم جامعه به همراه می‌آورند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن خیری در همایش گفتمان انقلاب اسلامی ایران که صبح امروز در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در الگوی دینی الگوی دینی، الگوی تلفیق اخلاق و حقوق و عامایت و ساختار در قالب ولایت مداری مهم است.

وی افزود: این‌ها به‌علاوه بر رویکرد سنت‌های الهی است و قدرت پیش‌بینی را برای ما ایجاد می‌کند. بر اساس معارف اسلامی سعه وجودی شهدا به زمان زندگی در این دنیا خلاصه نمی‌شود و موجی که به از شهادتشان ایجاد می‌کنند، تحول‌آفرین است.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: آینده اکنون در فکر و اراده ما تبلور پیداکرده است. ترکیب فکر و اراده آینده را روشن می‌سازد.

حجت‌الاسلام خیری عنوان کرد: انسان جانشین پروردگار بر روی زمین است. جانشین نسبت به کسی که به او مسئولیت داده است، امانت‌دار است. نتیجه این امانت‌داری تجلی دو عنصر ولایت مداری و مراقبت از تعهد است.

وی خاطرنشان کرد: سنت‌های الهی قابل‌تغییر و تبدیل نیستند. اگر اهل جامعه ایمان بیاورند و تقواپیشه کنند برکت‌های الهی به آن‌ها نازل می‌شوند. در دیدگاه اسلامی دو مسئولیت برای هر فرد تعریف‌شده است.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اسلام عمل فردی و عمل اجتماعی را برای هر فرد مسلمان در نظر گرفته است. در عمل فردی هم علت غائی وجود دارد و هم بعد مادی اما در عمل اجتماعی شعاع عمل کل جامعه را در برمی‌گیرد.

حجت‌الاسلام خیری تأکید کرد: جامعه ایران اسلامی این افتخار را دارد که شهید سلیمانی‌ها را در دامان خود پرورانده است. شهید سلیمانی و شهدای انقلاب اسلامی نمونه‌هایی بارز از انسان‌های شریعتمدار و پیروی‌کننده از گفتمان انقلاب اسلامی هستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ بهمن ۹۸ ، ۲۰:۳۷
حسن خیری
تالیف کتب درسی جدید در دانشگاه آزاد/ وضعیت شناسی رشته های انسانی

رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر از تالیف حداقل ۲ کتاب درسی یا کمک درسی و یا مرجع در رشته های علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد در هر استان خبر داد.

حجت الاسلام حسن خیری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به شکل گیری مرکز مطالعات علوم انسانی و هنر در دانشگاه آزاد گفت: بعد از تأسیس معاونت علوم انسانی و هنر در سال گذشته که با هدف ارتقا جایگاه علوم انسانی شکل گرفت، مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر در دانشگاه تأسیس شد؛ این مرکز دارای ارکانی است که عبارت است از گروه‌های راهبردی، تخصصی، کارگروه‌ها و هیأت‌های اندیشه ورز که این هیأت‌ها در استان‌ها شکل می‌گیرند و در حقیقت اتاق فکر مرکز مطالعات محسوب می‌شوند.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر با اشاره به اینکه اعضای هیأت‌های اندیشه ورز از بهترین‌های اساتید باورمند به علوم انسانی با رویکرد اسلامی هستند، گفت: این افراد که نباید عضو هیأت رئیسه واحدهای دانشگاهی باشند، با پیشنهاد رئیس واحد و بعد از تأیید نهایی معاونت علوم انسانی انتخاب می‌شوند.

وی به مهمترین وظایف هیأت اندیشه ورز اشاره کرد و گفت: بحث نیازشناسی استان، وضعیت شناسی رشته‌های علوم انسانی و هنر در واحدهای استان، پیشنهاد تعطیل، تأسیس و یا تقویت رشته‌ها، مطالعه درباره میان رشته‌ای ها، بررسی سرفصل‌های دروس و به روز کردن آن‌ها از جهت منابع و محورها، توانمندسازی اساتید از جهت علمی، تخصصی، رفتاری و اخلاقی از جمله وظایف این هیأت‌ها به شمار می‌رود.

خیری ضمن بیان این مطلب که تألیف کتب درسی، کمک درسی و کتاب‌های مرجع در رشته‌های علوم انسانی و هنر از دیگر وظایف این هیأت‌ها به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: پیش بینی ما این است که تا پایان سال تحصیلی ۹۸-۹۹ (تا آخر شهریور) در هر استان حداقل دو کتاب درسی یا کمک درسی و یا مرجع تعریف و تألیف شود که با توجه به شرایط هیأت‌های اندیشه ورز به نظر می‌رسد تعداد بیشتری کتاب تألیف شود.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر با اشاره به اینکه هم اکنون هیأت‌های استانی در حال ارائه برنامه در خصوص تألیف کتب درسی جدید به مرکز مطالعات هستند، گفت: برنامه‌ها باید به تأیید گروه‌های تخصصی مرکز برسد و پس از آن اجرایی شود.

وی همچنین از پیش بینی بودجه برای طرح‌های مطالعاتی در حوزه علوم انسانی و هنر خبر داد و گفت: منظور از طرح‌های مطالعاتی، طرح‌های ناظر به ابعاد راهبردی و هدایتگری علوم انسانی و هنر است؛ یعنی آنچه که می‌تواند در سیاستگذاری ها به ارتقا جایگاه علوم انسانی و هنر کمک کند. به طور مثال در یک استان رشته‌های هنری وجود دارد، هیأت‌های اندیشه ورز این رشته‌ها را وضعیت شناسی می‌کنند و از طرف دیگر ظرفیت‌های استانی را از جهت رشته‌های هنری بررسی می‌کنند؛ در نهایت راهبردپردازی می‌شود که در کدام استان‌ها باید رشته‌های جدید تأسیس شود.

کد خبر 4845346

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ بهمن ۹۸ ، ۲۱:۱۴
حسن خیری
حجت‌الاسلام خیری مطرح کرد؛

تبیین راهبردهای هیئت‌های اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران

 دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۲۶
رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی راهبردهای هیئت‌های اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن خیری صبح امروز در دومین نشست هیئت اندیشه ورز استان تهران در محل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: هیئت‌های اندیشه‌ورز از مهر امسال کار خود را باقدرت آغاز کردند، برای این هیئت‌ها معین‌هایی را برای تسهیل ارتباط مشخص کرده‌ایم.

وی افزود: ۸ وظیفه برای این هیئت‌ها در نظر گرفته‌شده است، که ازجمله می‌توان به تدوین نظام موضوعات، طراحی و سازمان‌دهی محتوایی پایان‌نامه‌ها رساله‌ها و مقالات، بررسی و ارزیابی کارشناسی طرح‌های پیشنهادی مجلات، حمایت از پژوهشگران توانمند درزمینهٔ علوم انسانی، شناسایی رشته‌های جدید اشاره کرد.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در برنامه‌وبودجه امسال برای هیئت‌های اندیشه استانی بودجه مناسبی در نظر گرفته‌شده است. برنامه‌های خودمان را با این بودجه تطبیق می‌دهیم.

خیری ادامه داد: ممکن است برخی از استان‌ها مشکل مالی داشته باشند ولی در استان تهران مشکل بودجه‌ای وجود ندارد.

وی گفت: این بودجه را می‌توان صرف اقداماتی نظیر تألیف کتاب، کتابچه همایش، ۲۰ طرح پژوهشی از سوی هیئت اندیشه‌ورز، مجلات، نشست‌های تخصصی است.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی از اجرای طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: بر اساس این طرح تفاهم‌نامه‌ای با حوزه علمیه، آستان قدس منعقد شد و نشست‌های تخصصی با حضور چهره‌های برتر جشنواره‌های ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود.

خیری گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم به‌زودی جشنواره‌ای نظیر فارابی را برگزار کنیم و به‌تدریج آن را تسری دهیم.
وی افزود: به‌روزرسانی منابع درسی به‌خوبی دنبال می‌شود و با جدیت باید این موضوع را دنبال کنیم.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: برگزاری کارگاه‌ها ازجمله وظایف هیئت‌های اندیشه‌ورز است، هیئت‌ها توانمندسازی اساتید را مدنظر قرار دهند. توانمندسازی از بعدهای مختلف باید دنبال شود. اطلاع‌رسانی و تبلیغات از دیگر وظایف هیئت‌هاست، نشریه‌های اطلاع‌رسانی باید مدنظر قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه باید اثرگذاری اجتماعی داشته باشد، ایران بکرترین کشور است. باید رشته‌ها را توسعه دهیم که نیازمندی‌های کشور را برطرف کند تا دانشگاه اجتماعی تحقق پیدا کند.

انتهای پیام/۴۰۴۰/۴۱۱۲/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۸ ، ۱۸:۵۶
حسن خیری

حجت الاسلام خیری مطرح کرد؛

تاسیس هیئت‌های اندیشه‌ورز باهدف ارتقا و تعالی علوم انسانی و هنر

 دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۱۴
رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هیئت‌های اندیشه‌ورز با هدف ارتقای علوم انسانی ایجاد شده و برنامه و بودجه خاصی برای آنها در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت الاسلام حسن خیری پیش ظهر امروز در کنفرانس ویدئویی با هئیت‌های اندیشه‌ورز استانی و معاونان آموزشی استان‌ها در محل واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: هیئت‌های اندیشه‌ورز با هدف ارتقای علوم انسانی ایجاد شده و برنامه و بودجه خاصی برای آنها در نظر گرفته شده است.

وی افزود: اگر ابهاماتی درباره اجرا وجود دارد برطرف خواهیم کرد و اگر ضعف‌هایی در ابلاغیه‌ها وجود دارد آنها را حل می‌کنیم چراکه عملیاتی کردن این طرح برای ما حیاتی است. به همین دلیل بودجه خوبی اختصاص یافته است.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: به عنوان مثال تالیف کتب درسی، کمک درسی و مرجع برعهده هیئت‌های اندیشه‌ورز است، نویسنده و نویسندگانی که می‌خواهند کتابی را تالیف کنند، باید موافقت‌های لازم را اخذ کنند و در نهایت معاونت‌های علمی و پژوهشی قراردادهای اجرایی را منعقد می‌کنند.

خیری ادامه داد: همچنین در حوزه توانمندسازی اساتید هیئت‌های اندیشه‌ورز می‌توانند اقدامات مناسبی را انجام دهند.

وی گفت: برنامه هیئت‌ها یکساله تحصیلی است در فرصت باقیمانده تا پایان سال تحصیلی باید برنامه‌های امسال اجرایی شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۸ ، ۱۸:۵۴
حسن خیری

حجت‌الاسلام خیری تأکید کرد؛

هیئت‌های اندیشه‌ورز، متولی گفتمان‌سازی در حوزه تألیف کتاب‌های مرجع و درسی

 چهارشنبه ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۲۹رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «هیئت‌های اندیشه‌ورز استان‌ها متولی وضعیت‌سنجی، توانمندسازی و گفتمان‌سازی در حوزه نشریات و تألیف کتاب‌های مرجع و درسی هستند.»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ساری، حجت‌الاسلام حسن خیری در نخستین نشست هم‌اندیشی هیئت‌های اندیشه‌ورز علوم انسانی و هنر استان‌های گیلان، مازندران، گلستان و قزوین که در واحد ساری برگزار شد، اظهار کرد: «علوم انسانی به‌صورت خاص و بقیه علوم باید در تراز انقلاب اسلامی باشند و این امر محقق نخواهد شد مگر با مدیریت جهادی که همه دانشگاه‌ها در راستای هویت‌سازی باید تلاش کنند.»

وی با بیان فعالیت‌ها و مسئولیت‌های هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی افزود: «ضروری است این هیئت در راستای رفع نقاط ضعف و تقویت کمی و کیفی نشریات و تألیف کتب درسی و مرجع و هم‌افزایی ملی انسجام داشته و از استادان با سوابق پژوهشی و آموزشی قوی در کارگروه‌های استانی استفاده شود.»

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی هیئت‌های اندیشه‌ورز استان‌ها را قوه عاقله مرکز مطالعات معاونت علوم انسانی و هنر دانست و بیان کرد: «مهم‌ترین عرصه فعالیت‌های دانشگاهی در این هیئت با هویت‌سازی و مسئله‌محور بودن و نظارت بر کار دانشگاه با مدیریت جهادی براساس بودجه و دستورالعمل‌های موجود است.»

خیری خاطرنشان کرد: «در راستای هم‌افزایی و ارتقای جایگاه علوم انسانی و هنر و نیز هدایت دانشگاه به سمت تمدن اسلامی، مسئولان هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی جلساتی مشترک با اعضای هیئت علمی و اندیشه‌ورز برگزار و به بررسی مشکلات و حل مسئله اقدام کرده و راهکارهای مناسب را ارائه کنند.»

به گزارش آنا، در حاشیه نخستین نشست هم‌اندیشی هیئت اندیشه‌ورز علوم انسانی و هنر استان‌های شمالی (قزوین، گیلان، مازندران و گلستان) حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس مرکز مطالعات، تعالی و برنامه‌ریزی معاونت علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی همراه هیئت شرکت‌کننده در جلسه با حضور در یادمان شهدای گمنام واحد ساری با قرائت فاتحه با آرمان‌های شهدای هشت سال مقدس تجدید میثاق کردند.

نخستین نشست هم‌اندیشی هیئت‌های اندیشه‌ورز علوم انسانی و هنر استان‌های گیلان، مازندران، گلستان و قزوین در تاریخ دوم بهمن ماه ۹۸ با حضور حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای هیئت‌اندیشه‌ورز استانی در واحد ساری برگزار شد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ بهمن ۹۸ ، ۲۲:۱۳
حسن خیری
خیری در کارگاه نگارش و انتشارات مقالات علمی:

نشریات علمی باید به تعالی و تولید دانش توجه داشته باشند

 دوشنبه ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۴۷

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر با بیان اینکه نشریات علمی باید به تعالی و تولید دانش توجه داشته باشند، گفت: نشریات علمی باید به دنبال یافتن خلأها، مسائل و چالش‌های جامعه باشند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، اولین کارگاه آموزشی «نگارش و انتشارات مقالات علمی در رشته زبان و ادبیات فارسی» صبح امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلیمن حسن خیری رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر، دکتر علیرضا عراقیه مدیرکل پژوهش و تحصیلات تکمیلی معاونت علوم انسانی و هنر و جمعی از مدیران مسئول و سردبیران نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سالن ۹ دی سازمان مرکزی برگزار شد.

خیری در ابتدای این مراسم به بیان آسیب‌شناسی در حوزه نشریات علمی علوم انسانی و هنر پرداخت و گفت: متاسفانه شرایط مجلات و نشریات علمی علوم انسانی و هنر مناسب و متعالی نیست و هنوز در پله اول قرار داریم. مجلات علمی به طور کامل به وظیفه علمی و پژوهشگری خود نمی‌پردازند و به نوعی بستری برای انتشار مقالات دانشجو و ارتقای مرتبه علمی اساتید هستند. انتشار مقالات در نشریات پایه‌ترین و ابتدایی‌ترین نیاز محسوب می‌شود که متاسفانه در این فضا تبدیل به دغدغه مسئولان نشریات علمی شده است در صورتی که این مجلات باید به دنبال یافتن خلأها، مسایل و چالش‌های جامعه باشند، چرا که پرداختن به موضوعات جامعه وظیفه و رسالت علوم انسانی است.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه در حوزه مجلات و نشریات علمی گرفتار یک تأخر فرهنگی هستیم، گفت: آنچه در انتشار نشریات علمی با آن مواجه هستیم، ساختارگرایی افراطی و کلیشه‌ای است و جایگاه نشریات علمی مشخص نیست، در نشریات هم مانند چاپ کتاب به تیراژ و جامعه خوانندگان توجه نمی‌شود. در این فضا ساختارها جای افراد و اهداف نشسته است. پرداختن به موضوعاتی همچون چگونگی ساختار مقالات، تعداد نشریات و نحوه انتشار آن و بحث‌های این چنینی ساختاری است و موضوع محتوا نشریات در اولویت درجه دو قرار می‌گیرد که این روند نیازمند اصلاح و بازنگری است.

وی ادامه داد: در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم انقلاب راهگشای ما برای ورود به چهل سال دوم انقلاب است. در این بیانیه بیش از آنکه بحث ساختارها مطرح باشد، عاملیت، کنش‌گران و نیروهای انقلابی مطرح شده و بر پایه خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی قرار دارد. بی‌تردید دانشگاه‌ها در این عرصه نقش ممتازی دارند و نشریات هم جایگاه خاص خود را باید در این حرکت و جهاد علمی و انقلابی داشته باشند.

خیری با تأکید بر اینکه مجلات و نشریات علمی باید به تعالی و تولید دانش توجه داشته باشند نه نگاه دانش برای دانش، اظهار داشت: انتشار نشریه و مقاله برای ارتقای مرتبه علمی اعضای هیات علمی وضعیت مناسبی نیست، در این شرایط لازمه کار این است که وضعیت نشریات را دقیق‌تر برانداز کنیم و به محتوا، تعالی نشریات و تولید دانش توجه داشته باشیم. نشریات باید جایگاه خود را در خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی بیایند و به نقد و بررسی شرایط، کمک به توسعه همه جانیه و علم نافع بپردازند که در معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی از آن به عنوان حکمی‌سازی از آن یاد می‌کنیم.

وی با اشاره به وضعیت مجلات علمی علوم انسانی و هنر در کشور، گفت: از بین ۱۹۰ نشریه علوم انسانی و هنر، ۱۱ مجله مربوط به حوزه هنر و ۱۷۹ مجله مربوط به علوم انسانی است که ۱۶۰ نشریه دارای امتیاز دانشگاه آزاد اسلامی است. متسافانه از این تعداد ۷۳ نشریه غیر فعال بود و ۸۱ نشریه با تاخیر چاپ مواجه است و تنها ۳۶ مجله به روز است. در حوزه روان‌شناسی نیز ۱۳ نشریه ثبت شده که تنها ۴ نشریه به‌روز است، ۳ با تاخیر منتشر شده و ۶ مجله غیر فعال است. این آمار در حالی است که با بحران کمبود نشریه علمی مواجه هستیم.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: نمی‌شود در علوم انسانی کم کاری و تقلید کرد و اقتباس کننده بود، ما باید مرجعیت علمی داشته باشیم تا جامعه در طراز انقلاب اسلامی باشد. بسیاری از موضوعات مطرح جامعه همچون بحران هویت، موضوعات مربوط به خانواده و طلاق، غربزدگی، آسیب‌های فضای مجازی و... به دلیل کم کاری حوزه علوم انسانی است و نشریات باید در این زمینه ایفای نقش کنند تا تعالی علوم انسانی محقق شود.

وی در پایان گفت: ان‌شاءالله بتوانیم برگزاری چنین کارگاه‌هایی را ادامه بدهیم و ساختارها و ضوابط نشریات علمی را اصلاح کنیم و با هم‌افزایی به این مدل برسیم که چگونه یک جبهه فراگیر را در کشور ایجاد کنیم تا فضا برای اینگونه بحث‌های جدی آماده شود.

در ادامه علیرضا عراقیه مدیرکل پژوهش و تحصیلات تکمیلی معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز به تشریح قوانین و دستورالعمل‌های نشریات علمی، وضعیت نشریات دانشگاه آزاد اسلامی و دستورالعمل‌های راه‌اندازی نشریات علمی پرداخت و به پرسش‌های مطرح شده در این نشست پاسخ گفت.

برگزاری کارگاه «ساختار مقالات دانشگاهی، فرآیند ارزیابی، داوری مقالات و آسیب‌شناسی آن»، «شاخص‌های ارزیابی و رتبه‌بندی نشریات علمی»، «آشنایی با نمایه‌سازی و چکیده نویسی»، «بررسی سیستم‌های مشابه‌یاب و مقابله با سرقت‌های علمی» و «حکمی‌سازی، بومی‌سازی و روزآمدی در تولید علم و نشریات علمی» از دیگر برنامه‌های این کارگاه آموزشی یک روزه است.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ بهمن ۹۸ ، ۲۲:۰۵
حسن خیری