دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری
بایگانی

۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق اساسی‌ترین مسائلی که می‌شود به عنوان انتظارات دانشگاهیان از دولت دوازدهم از آنها یاد کرد را تعریف دقیق از دانشگاه‌های کارآفرین، ورود دانشگاه‌ها به نیازهای جامعه، توجه به ارتباط دانشگاه با همه بخش‌های جامعه، استعدادسنجی و برخورداری‌های دانشگاه‌ها و نگاه منصفانه به همه آنها، همچنین توجه به کاهش امنیت شغلی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها که موجب هدررفت بیت‌المال و منابع است، برشمرد.

حجت‌الاسلام حسن خیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: دانشگاه‌های کشور امروز با آسیب‌ها و مسائل اجتماعی مواجه هستند که بخشی از آن به خود جامعه علمی کشور مربوط می‌شود ولی تاکنون به صورت مشخص و جدی رسالت دانشگاه در خصوص تامین نیازهای جامعه تعریف نشده و در اینباره برنامه‌ریزی نشده است.

وی تصریح کرد: نقشه علمی کشور تدوین شده، اما برای اجرایی شدن این نقشه طبیعتا باید گام‌های موثرتری برداشته شود. هنوز هم شاهد تاسیس رشته‌هایی که نیازی به آنها وجود ندارد هستیم و لازم است که در نگاهی کلان بر مدار نیازسنجی، وضعیت‌سنجی دانشگاه‌های کشور بدون توجه به دولتی و غیر دولتی بودن و برخورداری‌هایشان بررسی شود. باید براساس نیازهای جامعه برای این دانشگاه‌ها اعتبارسنجی صورت گیرد که طبیعتا ممکن است در این راستا پالایش‌هایی نیز انجام شود.    

خیری با بیان اینکه امروز از شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار صحبت می‌شود، گفت: توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یکی از پایه‌های اقتصاد مقاومتی از نقش‌های دانشگاه‌هاست و تکلیف و تعهدی که اعضای هیات علمی و کادر علمی دانشگاه‌ها در این خصوص دارند، باید تعریف شود.

تعهدات کادر علمی از نو بازنگری شود

وی با اشاره به اینکه امروز تعریف شفافی در ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان نداریم، بیان کرد: زمانی دانشگاه‌ها تعهد اعضای هیات علمی را بر مبنای آموزش تعریف می‌کردند، ولی امروز که صحبت از نیازمحور کردن دانشگاه‌هاست، دانشگاه‌های کارآفرین نسل سوم و چهارم باید بیشتر مطرح شوند، همچنین به نیازها و شرکت‌های دانش‌بنیان توجه شود.

خیری ادامه داد: در راستای اهداف مذکور طبیعتا باید تعهدات کادر علمی از نو بازنگری شود. اینکه آنها چه میزان به آموزش یا فعالیت‌های پژوهشی متعهدند و موظفی آنها در این راستا تا چه حد پر می‌شود و نظام تشویقی و تنبیهی در این خصوص چگونه اعمال می‌شود باید مورد بازنگری قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نراق گفت: نکته اساسی به عنوان یک توقع از دولت دوازدهم استعدادسنجی از دانشگاه‌ها بر مدار انصاف و اعتدال است. در خصوص دانشگاه‌های آزاد اسلامی سخت‌گیری‌های ویژه‌ای وجود دارد، اما گاهی عنوان می‌شود که به دانشگاه‌های غیرانتفاعی با کمترین امکانات مجوز داده می‌شود.

وی افزود: امکانات در دانشگاه‌های آزاد اسلامی با برخی دانشگاه‌های غیرانتفاعی و حتی برخی دانشگاه‌های دولتی قابل مقایسه نیست، بنابراین نگاه اعتدال‌گونه و منصفانه باید در این حوزه وجود داشته باشد و نباید اجازه داده شود که سرمایه‌های هنگفتی همچون استعدادهای علمی و نیروهای انسانی که در دانشگاه‌ها به مرور زمان جمع شده مورد استفاده بهینه قرار نگیرد.    

استعدادها و نیروها به هدر می‌رود

وی با تاکید بر اینکه امروز ما با هدر دادن استعدادها و نیروها مواجه هستیم، تصریح کرد: این هدردادن‌ها شامل موظفی‌هایی که پر نمی‌شوند و ساعاتی که تعریف نشده و نیروهایی که کار مشخصی ندارند است، لذا با کاهش امنیت شغلی اعضای هیات علمی و کارکنان بویژه در دانشگاه‌های آزاد اسلامی شهرستان‌ها مواجه هستیم. اگر توازن و اعتدال در این حوزه حاکم بود نمی‌بایست شاهد این اتفاقات می‌بودیم.

خیری اظهار کرد: امروز با کمبود دانشجو مواجه نیستیم بلکه با عدم توازن در توزیع دانشجو که بدون توجه به برخورداری‌ها و امکانات موجود در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد، مواجهیم، لذا اساسی‌ترین مباحثی که می‌شود در دانشگاه‌ها به آنها توجه کرد شامل تعریف دقیق از دانشگاه‌های کارآفرین، ورود دانشگاه‌ها به نیازهای جامعه، توجه به  ارتباط دانشگاه با همه بخش‌های جامعه و استعدادسنجی و برخورداری‌های دانشگاه‌هاست که باید نگاه منصفانه به همه دانشگاه‌ها صرفنظر از دولتی یا غیردولتی یا آزاد بودن آنها صورت گیرد. همچنین عدم توجه به کاهش امنیت شغلی اعضای هیات علمی که نگران‌کننده است باعث هدررفت بیت‌المال و منابع می‌شود.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند به عنوان یکی از مجاری مهم تولید و اشتغال در کشور مطرح باشند. این مراکز با ساماندهی درست و توجه جدی به نیازمحور کردن رشته‌ها می‌توانند بسیاری از مشکلات را که امروز در جامعه مطرح است همچون مسائل اجتماعی حل کنند.

خیری ادامه داد: دانشگاه یکی از نقاطی است که می‌تواند نسخه حیات‌بخش مسائل اجتماعی باشد؛ دانشگاه را باید به عنوان مهمترین عرصه حیات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی کشور دریافت.

تغییر مدیریت اصل نیست/سرمایه‌های انسانی در جای خود فعالیت کنند

خیری در ادامه در خصوص لزوم یا عدم لزوم تغییر مدیریت‌ها در جهت دستیابی به اهداف مذکور گفت: طبیعی است که تغییر مدیریت خود هدف نیست و ممکن است براساس اهداف و رسالت‌هایی که تعریف می‌شود توانمندی‌ها و ظرفیت‌های انسانی تعریف شود. اصالتا تغییر مدیریت یک اصل تلقی نمی‌شود و مهم این است که از سرمایه‌های انسانی در جای خودش استفاده شود.

رئیس دانشگاه آزاد نراق افزود: اگر نیروهایی را برای کادر مدیریت تربیت کردیم آنها باید در حوزه مدیریت فعالیت کنند، اگر نیروها را در حوزه صنعت تعریف کردیم پس باید در حوزه صنعت استفاده شوند. اگر در یک جامعه به چنین حرکتی رسیدیم و نشان داده شد که تربیت نیرو متناسب با نیازهای جامعه است و از نیروهای تربیت شده در جای خودش استفاده شود، نشان می‌دهد که آن جامعه یک جامعه توسعه یافته است.

وی اظهار کرد: مهم نیست مدیر چه کسی است چراکه تغییر مدیریت اصل نیست، بومی و غیربومی بودن او نیز در حوزه نیازها معنا پیدا می‌کند. چه بسا ممکن است در جایی نیروی غیربومی صلاحیت بیشتری داشته باشد و این فرد غیر بومی بهتر بتواند نیازها را رفع کند.  

خیری تصریح کرد: همه موارد مذکور بستگی به این دارد که ما بخواهیم جامعه را به سمت پیشرفت سوق دهیم، عدالت اجتماعی ایجاد کنیم و نیازهای جامعه علمی تامین شود. مهم این است که بتوانیم هر چیزی را به تناسب خودش استفاده و براساس نیازهای جامعه تربیت کنیم و از تربیت شدگان خود متناسب با نیاز استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اگر معیار ما موارد مذکور باشد طبیعتا وضعیت بهبود خواهد یافت و موضوع مورد بحث این نیست که نیروی انسانی از چه گروهی است، چه تفکر سیاسی دارد و بومی یا غیر بومی است. اگر نگاه متوازنی وجود داشته و تربیت انسانی متناسب باشد، طبیعی است که بومی‌گزینی اتفاق خواهد افتاد، نه به عنوان یک هدف بلکه به عنوان اتفاقی که فرع بر تصمیمات سازنده و درست است.

نشاط علمی در گرو اطمینان از آینده شغلی است

خیری در ادامه گفت: اگر دانشجو بداند رشته‌ای که در آن تحصیل می‌کند در آینده منشاء اشتغال او خواهد شد و بداند که چه فایده‌ای از آن خواهد برد و در یک فضای اعتدالی منصفانه زندگی می‌‌کند و اجحاف و تبعیضی در حق افراد صورت نمی‌گیرد؛ همچنین بداند که از امکانات به درستی استفاده می‌شود، در بسیاری از مسائل شاهد نشاط خواهیم بود.

وی تصریح کرد: اگر نشاط علمی امروز جامعه کاهش یافته به سبب مشکلات موجود است. وقتی افراد جامعه دارای مشکل اقتصادی هستند و امنیت شغلی به خطر می‌افتد، طبیعتا افسردگی را شاهد می‌شویم نه نشاط.

رئیس این دانشگاه بیان کرد: اگر بدانیم برای چه تحصیل  می‌کنیم و فواید آن در زندگی و اشتغال چیست با نشاط درس می‌خوانیم و با نشاط زندگی می کنیم و وارد دانشگاه می‌شویم.

خیری گفت: باید به این نیازهای اولیه توجه کنیم و آنها را سامان دهیم، نیازهای اولیه و اساسی شامل حوزه‌های اقتصادی، عدالت اقتصادی و اجتماعی، مسکن و ازدواج است.

وی افزود: این مسائل پیچیده و شبکه‌ای است و باید به همه آنها با هم نگاه کرد، در این صورت است که جامعه‌ای توسعه یافته را شاهد خواهیم بود. توسعه یافتگی جامعه در گرو توسعه همه جانبه و درون زاست که در این خصوص دانشگاه‌ها مخصوصا در ابعاد مختلف با رویکرد علمی می‌توانند گام‌های موثری بردارند در غیر اینصورت این فعالیت‌ها چیزی جز مدرک گرایی نیست. اخذ مدرک و فاقد شغل بودن یا کار کردن در جایی که متناسب با رشته تحصیلی فرد نباشد، ناامیدی و سرخوردگی وی را به دنبال خواهد داشت.  

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ خرداد ۹۶ ، ۰۹:۵۳
حسن خیری

تقویت مرکز کارآفرینی دانشگاه آزاد نراق با شعار هر دانش‌آموخته یک شغل

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نراق از تقویت مرکز کارآفرینی این دانشگاه با شعار هر دانش‌آموخته یک شغل به عنوان یک اولویت پژوهشی خبر داد.

حجت‌الاسلام دکتر حسن خیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: دانشگاه آزاد نراق جزو اولین دانشگاه‌هایی است که ایجاد مرکز رشد در آن به تصویب وزارت علوم رسید.

وی تصریح کرد: ‌این دانشگاه در عرصه‌های مختلف همچون نانو، بیوتکنولوژی، حقوق و ... فعالیت می‌کند. همچنین مرکز کارآفرینی در این دانشگاه فعال شده و در تلاش جهت ساماندهی شرکت‌های دانش بنیان در این دانشگاه هستیم.

خیری با بیان اینکه دو شرکت دانش بنیان در مرکز رشد این دانشگاه به تصویب استان رسیده است، گفت: دانشگاه آزاد نراق با جدیت در عرصه کارآفرینی فعالیت می‌کند و در این راستا در تلاش است کارگاه‌های مناسب جهت مهارت‌افزایی دانشجویان ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه با فعالیت‌های پژوهشی در باشگاه پژوهشگران جوان در عرصه زمینه‌سازی برای پژوهش نیز فعالیت می‌کند.

وی در خصوص اولویت‌های پژوهشی این دانشگاه اظهار کرد: تقویت مرکز رشد دانشگاه از طریق تعامل با دانشگاه‌های منطقه و شهرستان‌ها بویژه شهرستان کاشان، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان، استقرار شرکت‌ها و صنایع در دانشگاه برای تبدیل ایده به عمل، تقویت مرکز کارآفرینی با شعار هر دانش‌آموخته یک شغل، زمینه‌سازی برای ایجاد کارگاه‌هایی که بر بعد مهارت‌افزایی دانشجویان بیفزاید، اولویت‌های پژوهشی و همچنین تعریف کار برای اساتیدی که موظفی آموزشی آنها پر نمی‌شود از برخی اولویت‌های علمی این دانشگاه هستند.

رئیس دانشگاه آزاد نراق ادامه داد: این دانشگاه جزو دانشگاه‌های بزرگ دارای قدمت و اعتبار علمی در برخی رشته‌ها مخصوصا در رشته حقوق در سطح کشور است و پتنت‌های علمی بین‌المللی در کارنامه خود به ثبت رسانده است. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ خرداد ۹۶ ، ۱۱:۳۱
حسن خیری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق: تنها راه نجات بشریت تمسک به قرآن و عترت (ع)‌ است

 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق:

تنها راه نجات بشریت تمسک به قرآن و عترت (ع)‌ است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق گفت: ثقلین اساس آموزه‌های دینی ماست، اگر ما بتوانیم به قرآن و آموزه‌های عصمت و طهارت (ع) تمسک بجوییم، قطعا راه فردی و اجتماعی تکامل را طی کرده‌ایم؛ در این دنیای پر از مصیبت و مصائب و معضلات تنها راه نجات بشریت تمسک به قرآن و عترت (ع)‌ است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت الاسلام دکتر حسن خیری روز گذشته در مراسم اختتامیه بیست و دومین دوره مسابقات قرآن و عترت (ع)‌ دانشگاه آزاد استان مرکزی به میزبانی واحد نراق در مشهد اردهال اظهار کرد: خدا را شاکریم که دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق توفیق این را داشت که خادم و میزبان قاریان، حافظان قرآن است.

وی بیان کرد: در این مکان بسیار نورانی در محضر حضرت علی بن امام محمد باقر(ع) که کربلای ایران خوانده شده است هستیم که در روایت از امام صادق (ع)‌ آمده است که هرکس برادرم را در اردهال را زیارت کند گویا جدم امام حسین (ع) را در کربلا زیارت کرده است و این حضور توفیقی بسیار ارزشمندی است.

خیری اظهار کرد: در مکان نورانی و در آستانه ماه مبارک رمضان و روزهای پایانی ماه شعبان از خداوند متعال می خواهیم که توفیق حضور و بهره مند شدن از فیوضات معنوی ماه رمضان و ماه ضیافت الهی را به ما عطا فرماید.

رئیس شورای دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی گفت: مرحوم دکتر علی شریف مبتکر و موسس مسابقات قرآن و عترت (ع)‌ بود که در سال 72 در واحد نراق و اراک تدریس داشت. این مرد بزرگ گنجینه عظیمی بود که در راه تعالیم قرآن و عترت (ع) از جان مایه می‌گذاشت که جا دارد یاد و خاطره این مرد بزرگ قرآنی و فرهنگی را در این محفل نورانی و با عظمت گرامی بداریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق اظهار کرد: دکتر شریف انگلیسی تدریس می کرد و در متن درسی خود زندگینامه حضرت زهرا (س) را گنجانده بود هم ترجمه می‌کرد و هم اشک می‌ریخت، این نمونه یک استاد قرآنی است. شما عزیزان راه مرحوم دکتر شریف را احیا می‌کنید جا در پای بزرگانی همچون دکتر شریف می‌گذارید و امیدوارم که اسم ما هم دراین لوح شریف و در زمره خادمان قرآن و عترت (ع)‌ نوشته شود.

دبیر هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: مسابقات قرآن و عترت (ع)‌ استان در سال 94 در واحد آشتیان و در سال 95 در واحد ساوه برگزار شد و در سال جاری بنا به تقاضای واحد نراق و تصمیم شورای فرهنگی دانشجویی استان، واحد نراق میزبانی این دوره از مسابقات را بر عهده گرفت که جا دارد از مسئولان واحد نراق و عوامل اجرایی این مسابقات بخاطر پذیرفتن میزبانی برگزاری این دوره از مسابقات که متحمل زحمات زیادی شدند، قدردانی کنم

دکتر علیرضا نظام ‌آبادی اظهار کرد: ‌برگزاری مسابقات قرآن و عترت (ع)(در جوار بارگاه امامزادگان قطعا از معنویت و روحانیت دوچندان و مضاعفی برخوردار است، برگزاری مسابقات در جوار امامزادگان خود یک تجربه جدیدی است که واحد نراق این تجربه را آزمایش کرد؛ البته دور بودن از دانشگاه و خارج از واحد برگزار شدن این برنامه یک سری اشکلات را به دنبال داشته است. با توجه به دور بودن مسیر، عدم دسترسی به امکانات واحد و سایر همکاران چه بسا در پذیرایی، اسکان اشکلاتی را به دنبال داشته است ولی در هر حال از زحمات این عزیزان قدردانی می‌کنیم.

نظام آبادی افزود:‌ از همه استادان، کارمندان، دانشجویان که در این دوره از مسابقات شرکت کردند و اینکه به قرآن و مسائل دینی و فرهنگی اهمیت می‌دهند قدردانی می کنم.

دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد استان مرکزی بیان کرد:‌ حسب احترام به شما عزیزان و عرض خسته نباشید به شما و عزیزانمان در واحد نراق خدمت شما رسیدیم تا ما هم به اندازه وسهم خود به مسائل فرهنگی، دینی و قرآنی اهمیت قائل شده باشیم امیدوارم که این قدم هایی که در مسیر مسائل فرهنگی و آموزه های دینی بر می‌دارید مورد قبول حضرت حق واقع شود.

وی با گرامیداشت سوم خرداد و یاد و خاطره امام راحل و شهدا گفت: سوم خرداد سالروز فتح و آزاد سازی خرمشهر را به تمامی دلاور مردان، رزمندگان و ایثارگرانی که در عرصه جنگ تحمیلی فعالیت داشتند تبریک عرض می‌کنم. به همه ما واجب است که یاد این عزیزان را همواره گرامی بداریم.

نظام آبادی خاطرنشان کرد: فتح خرمشهر یکی از غرورآفرین‌ترین پیروزی‌ها و خاطرات هشت سال دفاع مقدس بود که از سوی دلاورمردان و ایثارگران در تاریخ ایران اسلامی رقم خورد.

نظام آبادی گفت:‌ بر خود واجب می‌دانیم که با بزرگداشت یاد و خاطره شهدا و امام راحل از همه رزمندگان، جانبازان، ایثارگران و خانواده‌های معظم شهدا؛ زمانی که کشور نیاز به فداکاری و ایثار داشت، با ایثار، فداکاری و عشق به میهن واسلام از زندگی خود و از همه چیزخود گذشتن؛ این تلاش ها و مجاهدت ها را ارج می نهیم و آزادسازی خرمشهر و پیروزی مقاومت را تبریک می گوییم.

دبیر اجرایی بیست و دومین دوره مسابقات قرآن و عترت (ع)‌ دانشگاه آزاد استان مرکزی نیز گفت: در این دروه از مسابقات بیش از 120 نفر حافظ،‌ قاری،‌ موذن، مرتل، خواهر و برادر از 17 واحد دانشگاهی آزاد استان مرکزی در طی دو روز به رقابت پرداختند که پس از داوری هیات داوران نفرات برگزیده اول تا سوم در بخش‌های مختلف استادان، کارکنان و دانشجویان به تفکیک خواهر و برادر مشخص و معین شد

جواد دهقانی آرانی افزود: برگزاری این مسابقات در جوار امامزاده حضرت سلطانعلی ابن امام محمد باقر (ع)‌، امامزاده ملائک پاسبان حقیقتا بسیار ارزشمند و قیمتی است و حضور قاریان و حافظان در فضای عطرآگین امامزادگان عظیم الشان حضرت علی بن امام محمد باقر (ع) و فرزندان امام هادی و امامزاده حسین بن حضرت زین العابدین (ع) و فصل بهار و فضای گل و گلاب مشهد اردهال کاشان و در آستانه بهار قرآن بسیار ارزشمند است.

مراسم اختتامیه بیست و دومین دوره مسابقات قرآن و عترت (ع)‌ دانشگاه آزاد استان مرکزی که با حضور بهروز بهرامسری رئیس دبیرخانه هیات امنای دانشگاه آزاد استان مرکزی، ‌روسا، معاونان دانشجویی فرهنگی، کارشناسان فرهنگی، مسئولان و مدیران فرهنگی و قرآن و عترت (‌ع)، استادان، کارکنان، دانشجویان خواهر و برادر از واحدهای دانشگاهی استان مرکزی در جوار آستان حضرت سلطان علی بن امام محمد باقر (ع) و آستان حضرت حسین بن زین العابدین (ع)‌ مشهد اردهال به میزبانی واحد نراق برگزار شد.

 

جهت مشاهده اصل خبر منتشر شده در خبرگزاری آنا لینک زیر را کلیک فرمائید : http://www.ana.ir/news/222280

 

تهیه وتنظیم : محمد بهشتی صدر

مسئول روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ خرداد ۹۶ ، ۱۱:۳۱
حسن خیری