دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری
بایگانی

نشست علمی تخصصی بزرگداشت ابوریحان بیرونی در دانشگاه آزاد برگزار شد

تصویر مطلب نشست علمی تخصصی بزرگداشت ابوریحان بیرونی در دانشگاه آزاد برگزار شد

  •  سه شنبه 12 شهریور 1398
  • 38
نشست علمی تخصصی به مناسبت روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نخستین نشست علمی تخصصی به مناسبت روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی در دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی واحد علو م و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن خیری رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست به ارائه توضیحاتی درباره رویکرد تمدنی ابوریحان بیرونی با تأکید بر تبارشناسی روشی بیرونی پرداخت و گفت: شاهد نهضت شکوفایی علمی در تمدن اسلامی هستیم و مراحل پویایی علوم در تمدن اسلامی شامل مرحله تقلید و اقتباس و مرحله نوآوری و خلاقیت است.

وی با تأکید بر اینکه تمدن های باز دور خودشان حصار نمی کشند و رویکرد جهانی دارند، اظهار داشت: فهم ممتاز از خودآگاهی تمدنی، قابلیت ایجاد شبکه گسترده از سازمان ها و نهادهای فرهنگی و آموزشی، خودآگاهی نسبت به تمدن های دیگر و تفسیرهای نوین نسبت به نیازهای جامعه و موقعیت گذشته، حال و آینده از اصول تمدن سازی، مرزبندی تمدنی و هویت یابی است.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، وجود اقلیتی خلاق در جامعه و وجود محیطی نه چندان مساعد و مطلوب را از محورهای حرکت تمدن دانست و افزود: نظام‌مندی، پویایی، تعامل فرهنگی همبستگی اجتماعی از عناصر تضمین کننده بقای تمدنی است.

دکتر خیری به رکود تمدنی اشاره و تصریح کرد: زمانی که در طبقه بندی علوم، نگاه جامع به نیازهای انسانی، انسجام اجتماعی، تولید عقبه تئوریک مثل فلسفه و تعامل و همزیستی فرهنگی و ارتباطات میان فرهنگی تک بعدی شویم، رکود تمدنی آغاز می شود.

وی ابوریحان بیرونی را یک متفکر شیمی دانست و اظهار داشت: وی دارای عقبه تئوریک اعتقادی فلسفی و از علوم تمدن های مطرح دوران خود بهره مند و دارای روحیه انتقادی، دیدی جهانی و روحی آزاد بود. عقل را مبراء از خطا نمی دانست و مراجعه به متون دینی را لازم می دانست.

دکتر خیری با تأکید بر اینکه ابوریحان بیرونی از شاگردی خجالت نمی کشید، گفت: وی از کسی تقلید نمی کرد و همواره بر استفاده از منابع دست اول تأکید داشت.

رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه عقل گرایی مهمترین ساحت ابوریحان است، خاطرنشان کرد: وی از حس شروع می کند و به عقل می رسد و در مقابل رویکرد پوزیتویستی قرار دارد و پیوند بین عقل و عرفان را برای نخستین بار مطرح کرده است.

در ابتدای این نشست دکتر غلامحسین رحیمی استاد دانشگاه تربیت مدرس درباره «نگاهی به طبیعیات دوره اسلامی و روش طبیعت شناسی بیرونی»، دکتر حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درخصوص «جایگاه تمدنی ابوریحان بیرونی در تاریخ اسلام و ایران» و دکتر فرشاد کرم زاده در زمینه «جغرافیای ریاضی در آثار ابوریحان بیرونی» به ایراد سخنانی پرداختند.

در این نشست مقرر شد همایش ملی هزاره ابوریحان بیرونی اوایل اسفندماه سال جاری در واحد علوم و تحقیقات برگزار شود.

    

انتهای پیام/

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۶/۱۲
حسن خیری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی