دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری
بایگانی

۵ مطلب در بهمن ۱۳۹۷ ثبت شده است

 سه شنبه , ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۷

خیری خبر داد:

ارسال ۵۸۰مقاله و حضور ۶۰ مهمان خارجی در همایش ظرفیت انقلاب اسلامی

دبیر علمی همایش ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی از ارسال ۵۸۰ مقاله و حضور ۶۰ مهمان خارجی در این همایش خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا٬ حجت‌الاسلام حسن خیری در همایش ظرفیت انقلاب اسلامی٬ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) برگزار شد٬ ضمن گرامیداشت یاد شهدای انقلاب و همچنین شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم اظهار کرد: امروز در شرایطی بلوغ ۴۰ سالگی انقلاب را جشن می‌گیریم که جهان بیش از هر زمان دیگری تشنه پیروزی‌های انقلاب است.

وی افزود: امروز جبهه کفر و نفاق متحد شده علیه انقلاب با ۴۰ سال توطئه، بیش از همیشه مستأصل شده و چهره کریه خود را از پشت نقاب بیرون آورده و آشکار کرده است.

دبیر علمی همایش ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام با بیان اینکه امروز همه دنیا شاهد کارآمدی نظام اسلامی است، گفت: امروز شاهد عینی معجزات جاری و ساری قرآن هستیم و در انقلاب اسلامی با ایجاد جامعه ولایی و رابطه امام و امت همه تهدیدها خنثی شده است.

حجت‌الاسلام خیری با اشاره به درماندگی و پنهان شدن دشمن پشت نقاب‌های دروغین استکبار اظهار کرد: امروز شاهد بلوغ و کارآمدی نظام هستیم. رویش‌های نسل دوم و سوم انقلاب با بصیرت‌تر از نسل اول و دوم آن هستند و از تجربه انباشته دستاوردهای فکری، معنوی و ارزشی برخوردارند که نمونه‌ای از آن را در مواجهه جوانان ایرانی، افغانی، پاکستانی و دیگر جوانان امت اسلامی در جبهه مدافعان حرم و در سنگرهای فناوری‌های نوین، اختراعات و اکتشافات دانش شاهد هستیم.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: به‌راستی امروز شاهد عینی معجزات اسلامی و قرآن کریم در تفکر دینی مردم هستیم و با راهبرد مردم‌سالاری دینی و عدم اعتماد به استکبار در راستای مقاوم‌سازی فرهنگی به نشر آموزه‌ها و شریعت مبادرت ورزیده‌ایم و با صبر انقلابی و اعتماد و ایمان به وسعت الهی، انواع دسیسه‌های دشمنان را پشت سر نهاده و تحقق نصرت الهی را می‌توان در ثمره‌های انقلاب نظاره‌گر شد.

خیری با اشاره به انقلاب اسلامی ایران و بلوغ این انقلاب نسبت به سایر انقلاب‌های جهان تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران محصول اتفاقات تلخی بود که در تاریخ این کشور به‌ویژه در ۲۰۰ سال اخیر به‌وقوع پیوست. این انقلاب دیده‌بود که در مشروطه بی‌بصیرت‌ها رهبران را به دار آویختند و مجلس را به توپ بستند. تحمیل یک جنگ از سوی پیر استعمار، بیش از نیمی از جمعیت این کشور را در زمان مشروطه نابود کرد و فرهنگ و تمدن این کشور را به غارت برد و در ادامه این جریان فرهنگی سیاسی، آن پدر و پسر ملعون، فرهنگ را به تاراج بردند؛ همان‌طور که بخشی از سرزمین را از غرب و شرق و جنوب از پیکر رنجور این کشور جدا کردند.

وی با تأکید بر ایجاد جامعه ولایی یک‌رنگ از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: تفکرات و بیانات امام امت(ره) همه توطئه‌ها، دسیسه‌ها و تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. تحمیل جنگ هشت ساله و ترورها و تمام ظلم‌هایی که در حق ملت ایران شده است، دفاع جوانان مسلمان از حرمین شریفین و تقدیم حدود ۳۰۰ هزار شهید، زمینه شکل‌گیری جنبش‌های عدالت‌خواه و محب اهل‌بیت(علهم‌السلام) را در کشورهای محور مقاومت فراهم کرد.

خیری ادامه داد: استقامت، راهبری و بصیرت، شکست‌های پی‌درپی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، شکست طرح خاورمیانه رئیس‌جمهور آمریکا، نابودی جریان داعش و وحشی‌گری آن در کشورهای منطقه، بلوغ حاکمیت در جامعه و پیشرفت‌های علمی، پیشرفت‌های اطلاعاتی، نظامی، امنیتی و موفقیت‌های دیگری را که از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران مشاهده می‌کنیم باعث شد در ۴۰ سالگیِ این نعمت و موهبت الهی به میزان بضاعت‌مان نسبت به این امانت الهی ادای دین کنیم و مسئولیت و برگزاری این برنامه حاصل تلاش یک‌ساله دبیرخانه همایش ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام است. این همایش در سه محور تولیدات علمی در قالب مقالات و کتب، نشست‌های استنطاقی با هدف گردآوری تجارب ارزشمند نانوشته شخصیت‌های برجسته نظام، برگزاری کرسی‌های ترویجی و آزاداندیشی برگزار می‌شود.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این همایش به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی شده که از یک سال قبل دبیرخانه آن در پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه مستقر شد و علاوه بر دانشگاه آزاد اسلامی، ۲۰ دانشگاه و پژوهشگاه در آفرینش این رخداد بی‌نظیر مشارکت کردند که می‌توان به حوزه علمیه قم، انجمن‌های حوزه علمیه، جامعة‌المصطفی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی وابسته به نهاد رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌ها، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، انجمن علمی انقلاب اسلامی، انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، دانشگاه عالی دفاع ملی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) می‌توان اشاره کرد.

خیری افزود: این همایش طی دو روز برگزار می‌شود و اهداف آن تبیین ظرفیت‌های نظری، علمی و عملی انقلاب اسلامی، تبیین ارکان کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران و نهایتاً تبیین و تحلیل مواجهه نظام جمهوری اسلامی با چالش‌های مختلف و آینده‌پژوهی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص محورهای همایش اظهار کرد: محور اول مبناشناسی و اهداف انقلاب اسلامی، محور دوم موضوع فرهنگ و اجتماع است و محور سوم به بحث سیاست، امنیت و دفاع می‌پردازد، در محور چهارم موضوعاتی نظیر اقتصاد، صنعت، تجارت و کشاورزی مورد بررسی قرار می‌گیرد، در محور پنجم بحث آموزش و تحقیقات بررسی می‌شود، در محور ششم حکمرانی انقلاب اسلامی واکاوی می‌‌شود و در محور هفتم چالش‌های پیشِ‌رو مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به این نکته که این همایش توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تأیید شده است، تصریح کرد: دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سیدمحمد حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیژن رنجبر معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، صالح اسکندری رئیس مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی، مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و ... از اعضای کمیته علمی همایش هستند.

خیری درخصوص تعیین دبیر تخصصی برای بخش‌های همایش افزود: برای افزایش بُعد کیفی و علمی همایش، دکترطهرانچی به‌عنوان دبیر تخصصی انقلاب اسلامی و فناوری، دکتر اسکندری به‌عنوان دبیر تخصصی انقلاب و رسانه، دکتر رنجبر به‌عنوان دبیر انقلاب اسلامی و پژوهش و مرتضی نبوی به‌عنوان دبیر انقلاب اسلامی و اقتصاد معین شده‌اند.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درباره اعلام فراخوان همایش گفت: حدود ۶۰۰ نفر برای حضور در همایش ثبت‌نام کرده‌اند که تعداد مقالات ارسالی به همایش ۵۸۰ مقاله فارسی، انگلیسی و عربی به‌علاوه سه طرح پژوهشی است. همچنین حدود ۷۰ مقاله سفارشی نیز وجود دارد که از این تعداد ۳۲۵ مقاله توسط داوران پذیرفته شده است.

وی درخصوص مهمانان خارجی شرکت‌کننده در همایش ظرفیت انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: تعداد مهمانان خارجی شرکت‌کننده در همایش حدود ۶۰ نفر از کشورهای مختلف آمریکایی، اروپایی، آسیایی و طلاب جامعة‌المصطفی هستند که با هزینه خود در این همایش شرکت می‌کنند. علاوه بر اعضای کمیته علمی و دبیران تخصصی و نویسندگان مقالات، از برخی استادان درس انقلاب اسلامی نیز برای شرکت در این همایش دعوت به‌عمل آمده است.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص نشست‌های تخصصی برگزار شده در استان‌های مختلف بیان کرد: ۳۴ نشست تخصصی برگزار شده است که در آن افرادی چون محمدباقر قالیباف، احمد توکلی، سیدمحمد حسینی، حسین مظفر، محمدمهدی زاهدی، رحیم پورازغدی، عسگر دیرباز و دری نجف‌آبادی به سخنرانی پرداختند.

وی درخصوص  برنامه تعیین شده برای برگزاری همایش گفت: همایش در روزهای نهم و دهم بهمن برگزار می‌شود که مراسم افتتاحیه، صبح روز سه‌شنبه با سخنرانی یکی از شخصیت‌های نظام و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رونمایی از آثار آغاز می‌شود و برنامه اختتامیه در روز چهارشنبه بعدازظهر با سخنرانی چند نفر از شخصیت‌های علمی از ساعت ۱۳:۳۰ شروع به‌کار می‌کند.

خیری ادامه داد: پنل‌ها در بعدازظهر سه‌شنبه و صبح چهارشنبه در پنج بخش با ۶ سخنرانی در هر پنل برگزار می‌شود و در مجموع حدود ۷۰ نفر از اساتید و صاحبان مقالات منتخب به ارائه سخنرانی و بیان نظرات خود درخصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی می‌پردازند. همچنین مسئولان و شخصیت‌های علمی در پنل‌ها حضور داشته و به ارائه نقطه‌نظرات خود خواهند پرداخت.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص موضوعات پنل‌های تخصصی تأکید کرد: موضوع پنل اول مبانی، امام(ره) و رهبری، موضوع پنل دوم اقتصاد، صنعت و کشاورزی، موضوع پنل سوم سیاست، امنیت، حکمرانی و دفاع مقدس، موضوع پنل چهارم علم، فرهنگ و اجتماع و موضوع پنل پنجم مدیریت بحران‌ها، چالش‌ها و آینده‌پژوهی است.

وی درخصوص پوستر مقالات ارائه شده به همایش تصریح کرد: تعداد پنج پوستر عربی، هفت پوستر انگلیسی و حدود ۳۰ پوستر فارسی به نمایش درمی‌آید. همچنین از ۱۷ جلد کتاب نیز رونمایی می‌شود که پنج جلد آن مربوط به امام و رهبری، یک جلد مبانی انقلاب، دو جلد اقتصاد، دو جلد فرهنگ و اجتماع، سه جلد سیاست، امنیت و حکمرانی، یک جلد حقوق، یک جلد چالش‌ها و آینده‌پژوهی، یک جلد چکیده فارسی و یک جلد چکیده انگلیسی است.

خیری درخصوص برگزاری نمایشگاه در حاشیه همایش ظرفیت انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: ۲ هزار جلد کتاب برتر در حوزه علوم انسانی که در طول ۴۰ سال حائز رتبه شده‌اند و در جشنواره‌ها و کتاب سال مورد تشویق قرار گرفته‌اند، در این نمایشگاه وجود دارد و از مجموعه ناشران انقلاب اسلامی تقدیر می‌شود و در پایان برای ارائه‌کنندگان مقالات، گواهی صادر می‌شود.

انتهای پیام/۴۰۶۰/ن

برچسب‌ها

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ بهمن ۹۷ ، ۲۱:۲۰
حسن خیری

 دوشنبه , ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۲۱

خیری در گفتگو با آنا:

خبرگزاری آنا اخبار دانشگاهیان فعال در حوزه کتاب را منعکس کند

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی خواستار انعکاس بیش از پیش اخبار اساتید و دانشجویان فعال در حوزه کتاب از سوی خبرگزاری آنا شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «یاران مهربان» عنوان طرح روزانه‌ای است که در قالب آن، کتاب‌های خوش‌خوان و پرمحتوا در خبرگزاری آنا معرفی می‌شود. تاکنون در «یاران مهربان» یکصد و هفتاد و چهار عنوان کتاب معرفی شده‌اند.

در معرفی این کتاب‌ها تلاش شده است تا تنوع موضوع کتاب‌های مطرح‌‌شده در نظر گرفته شود و تا حد امکان موضوع کتاب‌ها با مناسبت‌های ایام نیز هم‌خوانی داشته باشد.

در همین ارتباط، رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با آنا با اشاره به طرح «یاران مهربان» و اینکه اصل شناسایی و شناساندن کتاب‌های مفید و قوی، اقدامی ارزشمند است، گفت: در کنار این معرفی، گفتگو با نویسندگان آن دسته از آثاری که در دسترس هستند نیز به تأثیرگذاری بیشتر این طرح کمک خواهد کرد.

حجت‌الاسلام حسن خیری عنوان کرد: خبرگزاری آنا رسانه‌ای است که قاطبه مخاطبان آن را دانشجویان و دانشگاهیان تشکیل می‌دهند. توجه به بدنه دانشگاهیان و انعکاس اخبار مرتبط با کتاب، می‌تواند کتاب‌خوانی را در قشر دانشگاهی رونق ببخشد. مطلوب است که این رسانه بیش از اینکه اخبار و گفتار مسئولان را رصد کند، با بدنه دانشگاه در تماس بوده و فعالیت اساتید و دانشجویانی را که در حوزه تألیف و ترجمه کتاب فعالیت می‌کنند، منعکس کند؛ بدین ترتیب روح دانشگاهی در تمام اخبار و مطالب ما به‌ویژه حوزه کتاب حاکم خواهد شد.

انتهای پیام/۴۰۷۲/۴۱۰۴/پ

برچسب‌ها

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ بهمن ۹۷ ، ۲۱:۲۶
حسن خیری

حضور ۶۰ استاد خارجی و رونمایی از ۱۷ کتاب در همایش ظرفیت انقلاب

حضور ۶۰ استاد خارجی و رونمایی از 17 کتاب در همایش ظرفیت انقلاب

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری همایش «ظرفیت انقلاب اسلامی» گفت: ۶۰ استاد خارجی در این همایش حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست خبری همایش بین‌المللی «ظرفیت انقلاب اسلامی؛ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران» پیش از ظهر امروز در ساختمان «فرهیختگان» (ساختمان رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی) با حضور دکتر صالح اسکندری رئیس سازمان چاپ، انتشارات و امور رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، رضا نصیری مدیرکل فرهنگی و حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

اسکندری در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم به مدعوین نشست، این همایش را محصول یک سال تلاش مستمر در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دانست.

کلانتری در ادامه نشست خبری، با اشاره به برگزاری این همایش در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه نهم و دهم بهمن‌ماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) اظهار کرد:  بسیاری از اندیشمندان خارجی، استادان حوزه و دانشگاه در این همایش حضور پیدا خواهند کرد. 

وی ادامه داد: قطعاً با توجه به مقالاتی که به دبیرخانه همایش ارسال شده است، مجموعه بی‌نظیری از مقالات در حوزه‌های مربوط به انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

انقلاب اسلامی، ساختاری جدید در جهان ایجاد کرد 

کلانتری با اشاره به انقلاب‌های بزرگ جهان گفت: انقلاب‌های فرانسه، روسیه، چین و کوبا جزء‌ بزرگ‌ترین انقلاب‌های جهان بودند و انقلاب اسلامی ایران، پنجمین انقلاب بزرگ جهان است. اگر بخواهیم انقلاب‌های جهان را مقایسه کنیم، به‌نظر می‌رسد که بزرگ‌ترین انقلاب، انقلاب اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران به معنای واقعی کلمه یک انقلاب بود چرا که یک ساختار را از صحنه روزگار محو کرد و ساختاری جدید مبتنی بر ویژگی‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در صحنه جهان ایجاد کرد. از این جهت، انقلاب اسلامی ایران، یک انقلاب بی‌نظیر است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بسیاری از اندیشمندان جهان نیز بر این باورند که انقلاب اسلامی، یک انقلاب بی‌نظیر در جهان است.

وی با اشاره به ۶ ویژگی انقلاب اسلامی ادامه داد: اولین ویژگی انقلاب اسلامی خاستگاه آن یا همان اسلام ناب محمدی است. چنین انقلابی در جهان شکل نگرفته است که خاستگاه رهبرش اسلام باشد و رهبری جامع‌الشرایط داشته باشد. امام خمینی(ره) یک اسلام‌شناس واقعی، مرجع تقلید و سیاستمدار فرهیخته بود که هم بر سیاست جهان اشراف داشت و هم مسائل داخلی ایران را می‌شناخت.

کلانتری اضافه کرد: هیچ انقلابی در جهان از حوزه علمیه و با رویکرد مکتب صادقیه شکل نگرفته است. از این جهت انقلاب اسلامی یک انقلاب منحصربه‌فرد است.

انقلاب اسلامی حاصل مبارزه توده‌های مردم بود

وی سومین ویژگی انقلاب اسلامی را مردمی بودن آن اعلام کرد و گفت: بسیاری از احزاب و گروهک‌ها در دوران مبارزه با رژیم طاغوت، مبارزه می‌کردند اما انقلاب را پدید نیاوردند. انقلاب اسلامی را توده‌های میلیونی مردم شکل دادند. تظاهرات گسترده مردم در آن زمان بی‌نظیر بود و در هیچ انقلابی تا این حد مردم مشارکت نداشتند.

مردم برای مبارزه با استکبار و وابستگی انقلاب کردند

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، چهارمین ویژگی انقلاب را فرهنگی بودن آن دانست و گفت: حتماً مسائل اقتصادی و معیشتی مشکل مهم بسیاری از مردم بود اما آن چیزی که وجهه بارز انقلاب اسلامی بود، مسائل فرهنگی نظیر مبارزه با وابستگی همه‌جانبه به شرق و غرب، وجود ظلم و ولنگاری‌های اخلاقی، سلطه سیاسی آمریکا و صهیونیسم، تخریب فرهنگ ملی و ضدیت با اسلام و ارزش‌های اسلامی باعث شد مردم به صحنه بیایند و رژیم را دگرگون کنند.

وی اضافه کرد: در شعارهای انقلاب اسلامی، استقلال، آزادی، حکومت اسلامی، جمهوری اسلامی، مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل و اقتدا به ائمه اطهار مد نظر بوده است.

کلانتری پنجمین ویژگی انقلاب را التزام همه‌جانبه به سنت اصیل اسلامی به‌همراه پیشرفت‌های علمی و فناوری اعلام کرد و افزود: هیچ‌گاه در انقلاب اسلامی این موضوع مطرح نشد که به سنت‌های اصیل اسلامی برمی‌گردیم و به علم پشت می‌کنیم. امام خمینی(ره) همواره به ارزش‌های اصیل اسلامی پافشاری می‌کردند و بر برخورداری همه‌جانبه از تکنولوژی روز تأکید داشتند. انقلاب اسلامی، اسلام ناب به‌همراه تکنولوژی و حرکت در مرزهای دانش را اولویت مهم خود می‌داند.

اهمیت ویژه ایران به دلیل موقعیت ژئوپلتیک آن

وی ششمین ویژگی انقلاب اسلامی را شکل گرفتن آن در منطقه حساس و ویژه جهان یعنی ایران دانست و افزود: واقعیت این است که ایران حدود یک درصد منابع جهان، هفت درصد منابع طبیعی جهان و ۱۱ درصد منابع نفت و گاز جهان را دارد و هفدهمین کشور به‌لحاظ تولید ناخالص ملی است. همچنین ایران در یکی از حساس‌ترین مناطق جغرافیایی جهان یعنی در چهارراه شرق و غرب واقع شده است. وقوع انقلاب اسلامی در چنین منطقه‌ای، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به‌همین‌دلیل است که می‌گوییم انقلاب اسلامی، بزرگ‌ترین انقلاب جهان است.

کلانتری تأکید کرد: از ۴۰ سال پیش تاکنون هزاران مقاله و کتاب در جهان راجع به انقلاب اسلامی نوشته شده و هزاران نشست و کنفرانس پیرامون انقلاب اسلامی برگزار شده است؛ بنابراین انقلاب اسلامی از ۴۰ سال پیش تاکنون همواره مورد توجه جهانیان بوده است. قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید در این زمینه کار مهمی انجام می‌داد و آن‌هم برگزاری همایش بین‌المللی و علمی «انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران» بود.

لزوم رمزگشایی از افتخارات نظام در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب

خیری با اشاره به فتنه‌هایی که در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داده است، گفت: جا دارد که در بلوغ چهل سالگی انقلاب اسلامی افتخارات نظام رمزگشایی شود و به نسل‌های بعد هم منتقل شود.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به هدف برگزاری همایش «ظرفیت انقلاب اسلامی» عنوان کرد: این همایش از یک سال پیش با هدف تولید علم، نشست‌های علمی و برگزاری کرسی‌های تخصصی آغاز به کار کرد.

خیری درخصوص حامیان و همکاران همایش اظهار کرد: در مدت فعالیت دبیرخانه همایش با ۲۰ دانشگاه، پژوهشگاه و مراکز علمی اجرایی ازجمله مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، جامعة‌المصطفی، انجمن علمی انقلاب اسلامی، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و ... همکاری صورت گرفت.

وی ادامه داد: همایش ظرفیت انقلاب اسلامی در روزهای نهم و دهم بهمن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) برگزار می‌شود و اهدافی از قبیل تبیین ظرفیت‌های نظری و عملی انقلاب، تبیین و واکاوی کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران، تبیین و تحلیل مواجهه انقلاب با چالش‌های مختلف و آینده‌پژوهی انقلاب اسلامی در نظر گرفته شده است.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص محورهای همایش افزود: محور اول مبناشناسی و اهداف انقلاب اسلامی، محور دوم موضوع فرهنگ و اجتماع است و محور سوم به بحث سیاست، امنیت و دفاع می‌پردازد؛ در محور چهارم موضوعاتی نظیر اقتصاد، صنعت، تجارت و کشاورزی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در محور پنجم بحث آموزش و تحقیقات بررسی می‌شود. در محور ششم حکمرانی انقلاب اسلامی واکاوی می‌‌شود و در محور هفتم چالش‌های پیشِ‌ رو مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تأیید مقالات همایش ظرفیت انقلاب، توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)

وی با اشاره به این نکته که این همایش توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تأیید شده است، تصریح کرد: دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سید محمد حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیژن رنجبر معاون پژوهشی دانشگاه آزاداسلامی، ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، صالح اسکندری رئیس مرکز رسانه و  نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی، مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و ... از اعضای کمیته علمی همایش هستند.

خیری درخصوص تعیین دبیر تخصصی برای بخش‌های همایش افزود: برای افزایش بُعد کیفی و علمی همایش، دکترطهرانچی به‌عنوان دبیر تخصصی انقلاب اسلامی و فناوری و دکتر اسکندری به‌عنوان دبیر تخصصی انقلاب و رسانه، رنجبر دبیر انقلاب اسلامی و پژوهش و نبوی دبیر انقلاب اسلامی و اقتصاد معین شده‌اند.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درباره اعلام فراخوان همایش گفت: حدود ۶۰۰ نفر برای حضور در همایش ثبت‌نام کرده‌اند که تعداد مقالات ارسالی به همایش ۵۸۰ مقاله فارسی، انگلیسی و عربی به‌علاوه سه طرح پژوهشی است. همچنین حدود ۷۰ مقاله سفارشی نیز وجود دارد که از این تعداد ۳۲۵ مقاله توسط داوران پذیرفته شد.

حضور ۶۰ استاد خارجی در همایش ظرفیت انقلاب اسلامی

وی درخصوص مهمانان خارجی شرکت‌کننده در همایش ظرفیت انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: تعداد مهمانان خارجی شرکت‌کننده در همایش حدود ۶۰ نفر از کشورهای مختلف آمریکایی، اروپایی، آسیایی و طلاب جامعة‌المصطفی هستند که با هزینه خود در این همایش شرکت می‌کنند. علاوه بر اعضای کمیته علمی و دبیران تخصصی و نویسندگان مقالات، از برخی استادان درس انقلاب اسلامی نیز برای شرکت در این همایش دعوت به‌عمل آمده است.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص نشست‌های تخصصی برگزار شده در استان‌های مختلف بیان کرد: ۳۴ نشست تخصصی برگزار شده است که در آن افرادی چون محمدباقر قالیباف، احمد توکلی، سیدمحمد حسینی، حسین مظفر، محمدمهدی زاهدی، رحیم پورازغدی، عسگر دیرباز و دری نجف‌آبادی به سخنرانی پرداختند.

وی درخصوص  برنامه تعیین شده برای برگزاری همایش گفت: همایش در روزهای نهم و دهم بهمن برگزار می‌شود که مراسم افتتاحیه صبح روز سه‌شنبه با سخنرانی یکی از شخصیت‌های نظام و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رونمایی از آثار آغاز می‌شود و برنامه اختتامیه در روز چهارشنبه بعدازظهر با سخنرانی چند نفر از شخصیت‌های علمی از ساعت ۱۳:۳۰ شروع به‌کار می‌کند.

خیری ادامه داد: پنل‌ها در بعدازظهر سه‌شنبه عصر و صبح چهارشنبه در پنج پنل با ۶ سخنرانی در هر پنل برگزار می‌شود و در مجموع حدود ۷۰ نفر از استادان و صاحبان مقالات منتخب به ارائه سخنرانی و بیان نظرات خود درخصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی می‌پردازند. همچنین مسئولان و شخصیت‌های علمی در پنل‌ها حضور داشته و به ارائه نقطه‌نظرات خود خواهند پرداخت.

رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص موضوعات پنل‌های تخصصی تأکید کرد: موضوع پنل اول مبانی، امام(ره) و رهبری، موضوع پنل دوم اقتصاد، صنعت و کشاورزی، موضوع پنل سوم سیاست، امنیت، حکمرانی و دفاع مقدس، موضوع پنل چهارم علم، فرهنگ و اجتماع و موضوع پنل پنجم مدیریت بحران‌ها، چالش‌ها و آینده‌پژوهی است.

رونمایی از ۱۷ جلد کتاب در همایش

وی درخصوص پوستر مقالات ارائه شده به همایش تصریح کرد: تعداد پنج پوستر عربی، هفت پوستر انگلیسی و حدود ۳۰ پوستر فارسی به نمایش درمی‌آید. همچنین از ۱۷ جلد کتاب نیز رونمایی می‌شود که پنج جلد آن مربوط به امام و رهبری، یک جلد مبانی انقلاب، دو جلد اقتصاد، دو جلد فرهنگ و اجتماع، سه جلد سیاست، امنیت و حکمرانی، یک جلد حقوق، یک جلد چالش‌ها و آینده‌پژوهی و یک جلد چکیده فارسی و یک جلد چکیده انگلیسی است.

خیری درخصوص برگزاری نمایشگاه در حاشیه همایش ظرفیت انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: ۲ هزار جلد کتاب برتر در حوزه علوم انسانی که در طول ۴۰ سال حائز رتبه شده‌اند و مورد تشویق در جشنواره‌ها و کتاب سال قرار گرفته‌اند، در این نمایشگاه وجود دارد و از مجموعه ناشران انقلاب اسلامی تقدیر می‌شود و در پایان برای ارائه‌کنندگان مقالات گواهی صادر می‌شود.

برون‌داد همایش ظرفیت انقلاب در کلاس‌ها تدریس خواهد شد

نصیری در بخش دیگری از این نشست، اظهار کرد: با تصمیم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ۲۰۰ نفر از استادان درس انقلاب اسلامی در این همایش حضور خواهند یافت تا بروندادهای آن به صورت محتوایی در کلاس‌های درس دانشگاه آزاد اسلامی به دانشجویان منتقل شود.

مدیرکل فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: تعداد ۲۰۰ نفر از صاحبان مقاله‌های علمی نیز در همایش «ظرفیت انقلاب اسلامی؛ کارنامه و کارآمدی» حضور خواهند داشت. همچنین از  جمعی از معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌های کشور برای حضور در این همایش دعوت به‌‌عمل آمده است.

وی ادامه داد: «همایش ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی»، یک همایش نخبگانی و تخصصی تلقی می‌شود که در آن از دانشجویان علاقه‌مند نیز جهت حضور، ثبت‌نام شده است.

عضو هیئت اجرایی همایش «ظرفیت انقلاب اسلامی؛ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی»، با اشاره به برگزاری دو نمایشگاه در حاشیه همایش «ظرفیت انقلاب اسلامی» بیان کرد: نمایشگاه «چلچراغ پیشرفت» در جهت معرفی ظرفیت‌های ۴۰ ساله انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد و همچنین نمایشگاه کتاب با حضور ناشران حوزه انقلاب اسلامی و علوم انسانی و مجمع ناشران انقلاب اسلامی  برگزار می‌شود.

برگزاری همایش علمی چهار دهه رهبری نظام جمهوری اسلامی

نصیری با اشاره به برگزاری همایش علمی «چهار دهه رهبری نظام جمهوری اسلامی» تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه برنامه‌های بزرگداشت ایام‌الله دهه فجر و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، همایش علمی «چهار دهه رهبری نظام جمهوری اسلامی» را نیز در ۲۴ و ۲۵ بهمن سال جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد هرمزگان برگزار خواهد کرد.

وی ادامه داد: در همایش علمی«چهار دهه رهبری نظام جمهوری اسلامی» ۳۰ مقاله علمی و پژوهشی پذیرفته شده که به نقش رهبری معظم انقلاب و حضرت امام خمینی(ره) در پیشرفت انقلاب پرداخته شده است.

مدیرکل فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه‌ای در راستای برگزاری برنامه‌های دهه فجر اظهار کرد: آیین‌نامه‌ای به واحدهای دانشگاهی ارسال شده است که در آن با اشاره به اهم برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی، نکاتی نیز اعم از غبارروبی مزار شهدا و حضور در منزل شهدا و ایثارگران دفاع مقدس، حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن، آماده‌سازی فضای دانشگاه درراستای بیانات و منویات رهبر معظم انقلاب، برگزاری مراسم ویژه در خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها بر پایه ایستگاه‌های مطالعاتی و برگزاری کاروان‌های روایی اشاره شده است.

انتهای پیام/۴۰۰۷/خ

برچسب‌ها

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ بهمن ۹۷ ، ۲۰:۵۲
حسن خیری

 پنجشنبه , ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۷

در خبرگزاری آنا؛

نشست خبری همایش علمی و بین‌المللی انقلاب اسلامی برگزار می‌شود

نشست خبری همایش بین‌المللی «ظرفیت انقلاب اسلامی؛ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران» در خبرگزاری آنا برگزار می‌شود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا»، نشست خبری همایش بین‌المللی «ظرفیت انقلاب اسلامی؛ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران» ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه هفتم بهمن ماه جاری با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن خیری رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی و دکتر رضا نصیری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در محل خبرگزاری آنا برگزار می‌شود.

خبرگزاری آنا از اصحاب رسانه دعوت می‌کند برای پوشش خبری این نشست که مهم‌ترین رخداد فرهنگی و علمی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تبیین دستاوردهای چهل بهار انقلاب اسلامی محسوب می‌گردد در محل خبرگزاری آنا واقع در خیابان حافظ روبه‌روی ساختمان تالار بورس، ساختمان فرهیختگان حضور یابند.

گفتنی است همایش بین‌المللی «انقلاب اسلامی؛ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران» نهم لغایت یازدهم بهمن ماه جاری در تهران با حضور جمعی از اندیشمندان و استادان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/پ

برچسب‌ها

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ بهمن ۹۷ ، ۲۲:۳۹
حسن خیری


منتشر شده در 30 مهر 1397
برگزاری نشست هیات اندیشه ورز جامعه شناسی، فقه و قانون
نشست هیات اندیشه ورز جامعه شناسی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با موضوع "جایگاه جامعه شناختی زندان به عنوان یک مرکز تأمینی و تربیتی با نظر به فقه و قانون"، در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی، در این نشست که آیت الله احمد مبلغی و حجج اسلام والمسلمین دکتر حسن خیری ، دکتر صادق نیا و دکتر کافی ، دکتر کرم اللهی ، دکتر احمدی منش و دکتر گودرزی حضور داشتند، پیرامون موضوع نشست به بحث و تبادل نظر پرداختند.
تشکیل این هیات یکی از دستاوردهای مهم سومین کنفرانس بین المللی فقه، قانون و واقعیت های اجتماعی است که پیرامون مباحث اجتماعی و ارائه راهکارهای قانونی برای رفع این معضلات بحث و بررسی صورت می گیرد.
دکتر احمد مبلغی در اولین نشست هیات اندیشه ورز جامعه شناسی تاکید کرد: بدون تحلیل های جامعه شناختی نمی توان در دنیای پیچیده و چند ضلعی کنونی ورود پیدا کرد، از این رو لازم است از ظرفیت جامعه شناسان در فرآیند قانونگذاری استفاده شود و قانونگذار از تحلیل های جامعه شناختی منتفع گردد. 
وی تصریح کرد: مسبوق کردن 'قانونگذاری پیرامون واقعیت های اجتماعی' به نگاه های جامعه شناختی ضرورتی جدی است.
دومین جلسه هیات اندیشه ورز جامعه شناسی نیز پیرامون آسیب خانواده زندانیان بود که هر کدام از اعضا دیدگاه های خود را در این زمینه بیان کردند.
آیت الله مبلغی در آن نشست نیز با استناد به یه شریفه «وَ لا تَزِرُ وازِرَهٌ وِزرَ أُخرى» خاطرنشان کرد: این آیه شریفه تحمیل وزر مربوط به یک فرد به فرد دیگر را روا نمی دارد.
وی ادامه داد: روشن است که بسیاری از مجازات هایی که برای مجرم در نظر گرفته و یا انجام می گیرد به صورت طبیعی بازتاب‌هایی را برای خانواده آن مجرم در پی دارد و طبیعتاً مقصود از پیامدهای مجازات‌ها، پیامدهای طبیعی و معمول جاری نیست؛ بلکه مقصود پیامدهای دارای آثار تخریبی و آسیب های جدی است که یا خانواده ای را در مسیر ناهنجاری یا انفعال جدی اجتماعی و یا فرو افتادن به فساد اجتماعی و یا مشکلات اقتصادی می‌کشاند.
دکتر حسین گودرزی دیگر اعضای هیئت اندیشه ورز نیز در این نشست طی سخنانی، گفت: موضوع حمایت از خانواده زندانیان در جامعه شناسی ذیل تئوری بی سازمانی اجتماعی، نظریه کنترل اجتماعی، تئوری فضای عاطفی خانواده و نظریه های بزهکاری مطرح می شوند.
وی ادامه داد: مشکلات مربوط به خانواده زندانیان گاه مربوط به نهاد خانواده و آسیب هایی مانند انزوای اجتماعی، تضعیف بهداشت روانی، بروز مشکلات اقتصادی وتضعیف منزلت اجتماعی خانواده زندانیان. برخی از آسیب ها متوجه همسر و فرزندان فرد زندانی است. مانند مشکلات تحصیلی، نفقه و تأمین نیازهای اقتصادی همسر و فرزندان فرد زندانی، است که کلیت خانواده متحمل می شود.


 



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ بهمن ۹۷ ، ۲۳:۰۷
حسن خیری