دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری
بایگانی

۶ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

 

یکشنبه 26 مهر 1394 - 14:13
دین، رسانه، ارتباطات اجتماعی

اثر حجت‌الاسلام دکتر حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در نخستین جشنواره علمی- پژوهشی علامه طباطبایی حائز رتبه سوم و شایسته قدردانی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، کتاب «دین، رسانه، ارتباطات اجتماعی (پیش درآمدی بر نظریه ارتباطات اسلامی)» تالیف دکتر حسن خیری، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق است که برای نخستین بار از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به چاپ رسید.

کتاب فوق از 7 فصل تشکیل شده است: چیستی وسایل ارتباط جمعی و پیامدهای آن، بررسی دین و رسانه در عصر رسانه‌ها و انگاره ها وپاردایم ها اسلامی در برخی عنوان محوری و رابطه تلویزیون دین رویکردها و نظریه‌های ارتباطات با تاکید برتلویزیون و اندیشه‌های اجتماعی پنج اندیشه‌ور مسلمان (فارابی، خواجه نصیرالدین طوسی، علامه طباطبایی، علامه جعفری و استاد مطهری) از مباحثی است که پنج فصل اول را تشکیل می‌دهد.

در فصل ششم محقق تلاش کرده با ارائه مدل هویت فضا، مراحل هویت‌یابی آدمی را در فضای خصوصی و عمومی با توجه بر اقضائات تعقل و احساسات آدمی تبیین کرده وضعیت امروز وآینده جهان را ترسیم کند.

در فصل پایانی با ارائه گزارشی پیمایشی قابلیت وظرفیت مسجد وتلوزیون درارائه پیام‌های دینی مقایسه شده است پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی با درک ضرورت ورود به مباحث ارتباطی و تبلیغاتی مطابق با نیاز امروز جوامع این اثر را به جامعه علمی تقدیم کرده است.

در بخشی از چکیده این کتاب می‌خوانیم: امروزه و پس از دوران طولانی تبلیغ سنتی دینی و انتقال باورها، ارزش‌ها و هنجارهای دینی از نسلی به نسل بعد و حفظ و توسعه الگوهای دینداری اینک ابزاری مدرن و ناشناخته از نظر قابلیت و ظرفیت وارد این میدان شده است . در این وضعیت تعهد انسانی و دینداری حکم می‌کند که از ابعاد مختلف به بررسی این پدیده نو پرداخته شود.

ویژگی‌های ابزاری آن بازشناخته شود و با لحاظ مخاطبان و گستره تبلیغ این ابزار و تفاوت سطوح و لایه‌های دینی نقشه کلی جایگاه و موقعیت این رسانه طراحی و مهندسی شود و برای افزایش کارآیی آن در موارد خاص راه‌حل ارائه شود. عصر حاضر را عصر تبلیغات خوانده‌اند عصری که با پیشرفت تکنولوژی ارتباطی و توسعه وسائل ارتباط جمعی جهان را به «دهکده‌ای جهان» تبدیل کرده است. در این جهان ارتباطاتی عرضه افکار، عقاید و علایق و سلایق به راحتی صورت می‌پذیرد و زمان و مکان مفهوم پیشین خود را از دست داده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مهر ۹۴ ، ۱۰:۵۲
حسن خیری

 در گفت‌وگو با آنا:

راه‌اندازی خط تولید دستگاه فیلتراسیون ایزوگام واحد نراق به حمایت سازمان محیط زیست نیاز دارد

شنبه 25 مهر 1394 - 10:30
واحد نراق

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق از ارائه دو طرح اقتصادی دانش‌بینان به شورای پژوهشی استان مرکزی خبر داد و گفت: طرح تولید دستگاه فیلتراسیون ایزوگام برای رفع مشکل آلودگی محیط زیست موضوعی حیاتی است و امیدواریم خط تولید آن با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست و تشویق کارخانجات ایزوگام راه‌اندازی شود.

دکتر سیدحسن خیری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، در باره عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در راستای کاهش وابستگی به شهریه دانشجویان و فعالیت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: طرح تولید استئارات کلسیم که با پتروشیمی نیز هماهنگ شده و نمونه اولیه واحد مورد تایید آنها قرار گرفته از دیگر فعالیت‌های واحد نراق در این زمینه است.

وی افزود: راه‌اندازی خط تولید استئارات کلسیم، تلاش برای متقاعد کردن نهادهای ذی‌ربط و راه‌اندازی خط تولید دستگاه فیلتراسیون ایزوگام، تولید اقلام مورد نیاز شرکت فولاد غرب آسیا که بعضی از نیازهای آنها با خروج ارز از کشور تامین می‌شود، برگزاری دوره‌های آموزشی دستگاه BET و داده های TPRبه صورت استانی و کشوری با تولید سرفصل این دوره و اخذ مجوز و متقاعدسازی خیران برای همکاری در راه‌اندازی خط تولید این موارد، فعالیت‌هایی است که واحد نراق به کارگرفته تا وابستگی خود را به شهریه دانشجویان کاهش دهد.

خیری با توجه به آغاز سال جدید و برنامه و اولویت اصلی واحد خود برای استادان و دانشجویان و کارکنان، گفت: اولویت اصلی واحد نراق افزایش کیفیت آموزش و تحقق منویات دانشگاه در حوزه پژوهش و رسیدن به دانشگاه کارآفرین است
 
 

وی با توجه به اقدامات پیش روی این واحد دانشگاهی در سال جاری اظهار کرد: در سال جاری امیدواریم هفت رشته کارشناسی ارشد که در تکمیل ظرفیت اعلام کردیم، راه‌اندازی شود و بخشی از عدم تکمیل موظفی اعضای هیات علمی مرتفع شود.

این مسئول با ابراز امیدواری نسبت به اینکه چند طرح دانش‌بنیان که مستندات آن به استان ارسال شده تصویب و اجرایی شود، به آنا گفت: امیدواریم با فعالیت‌های صورت پذیرفته در عرصه مرکز رشد و فعال شدن واحدهای فناوری نانو، بیوتکنولوژی و دادهکاوی و حقوق، شاهد رشد و شکوفایی در این عرصه باشیم.

به گفته خیری، در سال جاری تعامل با حوزه‌های مختلف شهرستان نراق برای رهپویی به سمت دانشگاه کارآفرین افزایش خواهد یافت.

زئیس واحد نراق، طرح بازسازی یادمان شهدای گمنام این واحد دانشگاهی، همایش ملی اندیشه‌های اخلاقی فاضلین نراقی (در راستای سبک زندگی ایرانی اسلامی)، همکاری در برگزاری کنگره جهانی حضرت اباالفضل العباس (ع) که بخش تولید مقاله آن به واحد سپرده شده است و پیگیری جایزه علمی دوسالانه فاضلین نراقی را از طرح‌های ماندگار فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی نراق دانست.

خیری در ادامه با بیان اینکه 2 رشته دکترای تخصصی و 10 رشته کارشناسی ارشد برای واحد نراق در دست پیگیری است، اظهار کرد: واحد نراق در مقطع دکتری در دو رشته حقوق کیفری و جرم‌شناسی و رشته جامعه‌شناسی سیاسی در سال 93 دانشجو پذیرفت و در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته در 24 رشته دانشجو می‌پذیرد.

به گفته خیری،‌ واحد نراق از بهمن سال جاری، 7 رشته در مقطع کارشناسی ارشد (مکاترونیک- تبدیل انرژی-حقوق خانواده-زبان انگلیسی-اصلاح نباتات-روابط بین الملل-تجارت بین الملل) علاوه بر رشته‌های قبلی پذیرش دانشجو خواهد داشت.

وی افزود: واحد نراق در مقطع کارشناسی و کاردانی 40 رشته فعال دارد که به دلیل کاهش دانشجو اکنون در 4 رشته پذیرش دانشجوی جدیدالورود داشته است. واحد نراق اکنون دارای بیش از 80 عضو هیأت علمی است.

خیری با توجه به آغاز سال جدید و برنامه و اولویت اصلی واحد خود برای استادان و دانشجویان و کارکنان، گفت: اولویت اصلی واحد افزایش کیفیت آموزش وتحقق منویات دانشگاه در حوزه پژوهش و رسیدن به دانشگاه کارآفرین است.

این مسئول در پایان به آنا گفت: واحد نراق از واحدهای خوشنام و با سابقه مستقر در زادگاه فاضلین نراقی و نقطه ثقل سه استان مرکزی، قم و اصفهان، دارای امکانات بسیار گسترده ساختمانی، کارگاهی، آزمایشگاهی، کتابخانه‌ای، رفاهی، خدماتی، خوابگاهی با زیرساخت های ارتباطی و 102 کارمند با درجه بزرگ واجد شرایط برای اخذ امتیاز بسیار بزرگ، دارای 2 پتنت علمی بین‌المللی ، 9 اختراع و ده‌ها تالیف کتاب و صدها مقاله علمی– پژوهشی است.

خیری ادامه داد: وضعیت این واحد آن‌چنان درخشان است که ارزیابان وزارت علوم واحد را واجد شرایط گسترش رشته‌ در مقطع دکتری دانسته‌اند و انگیزه مسئولان واحد برای پویایی آن، این میزان هست که تنها برای حفظ رشته پرستاری آن در سال جاری بیش از ششصد میلیون تومان برای تجهیز مرکز آموزش های بالینی آن هزینه کنند و پیشقراول راه‌اندازی مرکز رشد باشند و به آزمایشگاه‌های ساها بپیوندند و با تجهیز آزمایشگاه‌های نانو به اخذ سفارش ملی مبادرت ورزیده و درخواست پذیرش آزمایشگاه مرجع و کالیبراسیون کنند.

کد خبر: 58297
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مهر ۹۴ ، ۱۰:۵۴
حسن خیری

CIMG0128

نماز شکوهمند جمعه به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن خیری در مسجد جامع شهر وزوان برگزار گردید . خطیب جمعه ی وزوان پس از سفارش به تقوی به بحث ارتباطات انسانی پرداخت و ارتباط فرد با خدا را اساسی ترین ارتباط انسان خواند و تاکید کرد که اگر این ارتباط رعایت شود بقیه ی امور اصلاح خواهد شد .

CIMG0139

وی یادآور شد بر اساس آیه ی ” و من یتق الله یجعل له مخرجا ” رعایت تقوای الهی راه خروج از سختی ها را به انسان می آموزد و از راهی که انسان گمان نمی کند روزی او را می رساند و او را هدایت می کند . حجت الاسلام خیری در قسمت دیگری از خطبه ی اول نماز با اشاره به آیه الکرسی گفت : خدا ولی و سرپرست کسانی است که ایمان آورده اند . خداوند دست آنها را می گیرد و از ظلمات بسوی نور هدایت می کند و شیطان سرپرست انسانهای فاسد است .

CIMG0140

خطبه ی دوم نماز جمعه ی شهر وزوان با توصیه به تقوی و درود و صلوات بر معصومین علیهم السلام ؛از گردید . امام جمعه ی موقت بخش میمه در ادامه به ذکر مناسبتهای هفته پرداخت :

CIMG0158

– فاجعه ی جانکاه منا قلوب ملت اسلام را به درد آورد و خباثت آل سعود و وهابیت را به مسلمانان نشان داد .

– روز عید غدیر روز اکمال دین است و شناخت خدا با شناخت پیامبر و ولی خدا ممکن می شود .

– روز مباهله و داستان مسیحیان نجران که سند محکمی بر حقانیت اهل بیت پیامبر است

CIMG0160

– روز پست و ارتباطات و تقدیر و تشکر از کارکنان خدوم و زحمت کش پست

– در آستانه ی ماه محرم هستیم که هرچه داریم از محرم است بزرگان ما دعا می کردند که جزء عزاداران حسینی باشند . عزاداری خیلی ارزش دارد و باید ارزش عزاداری ها را پاس بداریم .

CIMG0171

– هفته ی گرامیداشت روستا که بیانگر نقش موثر روستاها در اداره ی جوامع است .

CIMG0180

دکتر خیری در پایان خطبه ی دوم نماز به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص رابطه و مذاکره با امریکا اشاره کرد و خاطرنشان کرد که امریکا بدنبال تغییر افکار مسئولان و مردم است و هدف آنها از مذاکره ، نفوذ در ابعاد مختلف فرهنگی ، سیاسی است و باید با صبر و مقاومت و ایثار و از خود گذشتگی در مقابل آنان ایستاد . CIMG0188

خلاصه ی خطبه ها : علی عاصمی پور

تصاویر : محمد عاصمی پور

 مکبر : رضا صمدی فر

CIMG0166

بر اساس این گزارش جمعی از اهالی روستای شهیدپرور ونداده بمناسبت روز  روستا با پیاده روی در بلوار تازه احداث شده ی ولایت در نماز جمعه ی وزوان شرکت کردند . همچنین گروه تواشیح روستای ونداده نیز در بین دو نماز به اجرای تواشیح پرداختند که مورد توجه نمازگزاران جمعه  قرار گرفت .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ مهر ۹۴ ، ۲۱:۵۵
حسن خیری

بزرگداشت هفته دفاع مقدس در واحد برگزار شد

به مناسبت هفته فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ، مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس وعید غدیرخم مراسمی با حضورسرداررحیم لیالی هادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، فرمانداری شهرستان دلیجان ، رئیس حوزه علمیه غدیرنراق ، جمعی از طلاب حوزه علمیه غدیرنراق ، اعضای هیات علمی ، کارکنان ، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نراق درتالارعلامه نراقی برگزارشد .

درابتدای مراسم حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نراق ضمن تسلیت فاجعه اسفناک منا ، گرامیداشت هفته دفاع مقدس وتبریک عید سعید غدیرخم گفت : این نکته را یادآوری می کنم که مانیاز به هویت اسلامی وانقلاب اسلامی داریم .

وی افزود : هویت اسلامی وانقلاب اسلامی مانیازمند استفاده از این سرمایه ها هستیم وبزرگترین سرمایه ایی که ما داریم هفته دفاع مقدس است .هفته دفاع مقدس ما کتابی گشوده ، عینی واین زمانی است که ادامه دفاع مقدس اولیاء وانبیاء سالارشهیدان حضرت سید الشهدا می باشد .

خیری افزود : امروز این سرمایه این ایام برای ما بسیار حائز اهمیت دارند که ببینم نسل گذشته ما چه کردند واینک خانواده شهداء یاد آورآن ارزشها وباورها دفاع مقدس می باشند.

سردار رحیم لیالی هادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه این مراسم ضمن تبریک عید غدیر خم وتسلیت درگذشت حجاج بیت الله الحرام وگرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار کرد : به طور طبیعی برای هرکسی که در جبهه وجنگ حضورداشته است بیان این خاطرات وشنیدن آن هم شنیدنی هم ارزشمند وهم هدایتگراست .

سردارلیالی با طرح این پرسش که جنگ ودفاع مقدس چه نتایجی داشته است ؛ گفت : اگر هنرما این باشد که بتوانیم خاطرات را به تصویر بکشانیم و کاری بس مهم وپراهمیتی را انجام داده ایم .

وی درادامه به بیان جنگهای طول تاریخ بشر اشاره کرد وگفت : به قول ابن خلدون جامعه شناس ودانشمند بزرگ جهان ، جنگ جزء ذات بشراست وهمواره تاریخ شاهد جنگهای بیشماری بوده است .

سردارلیالی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودندبیان خاطرات جنگ ، کمتر از شهادت نیست ؛ افزود : اینگونه جلسات که براساس ایمان ، اعتقادالهی ، مکتب نورانی اسلام وشریعت وبرمحور انقلاب اسلامی ویاد شهدا برگزار می شود بی تردید دارای ثوابی عظیم وعبادت محسوب می گردد .

لیالی درادامه خاطرنشان کرد : انسان درطول حیات وزندگیش هم سختی دارد وهم آسایش ، هم خوشی دارد هم ناخوشی ، هم عقد دارد هم موت ، اما اگر کسی که بخواهد فحوای وجودش را بیان کند در سختی ها بیان می کند ویکی از مصادیق برجسته این سختیها جنگ است .

وی درادامه افزود : اگر تکیه گاه ما مرجعیت باشد هم امنیت روحی وروانی هم امنیت فکری وعقیدتی خواهیم داشت وهم معیشت دنیوی واخروی ما تامین خواهد بود .

این یادگار هشت سال دفاع مقدس با اشاره به وسعت جغرافیای ایران واشاره به بی کفایتی بعضی از پاداشاهان گذشته ، این سرزمین را مثل گوشت قربانی کم وکمتر شد ، تنها زمانی که حتی یک وجب از خاک وطنمان کاسته نشد ، زمان پرافتخار دفاع مقدس بود .

وی در ادامه سخنانش اظهار کرد : ما انقلاب نکردیم که جاده ، دانشگاه ، کشتی بسازیم ما انقلاب کردیم که براساس اصول وموازین اسلامی وانسانی انسان سازی کنیم وانسانیت به معنای حقیقی آن زنده بماند .

سردار لیالی هادی سپاس پاسداران انقلاب اسلامی در پایان سخنانش به بیان خاطراتی ازایثارگری وجانفشانی شهداء وایثارگران پرداخت .

تهیه وتنظیم : محمد بهشتی صدر

مسئول روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی نراق

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۱ مهر ۹۴ ، ۱۹:۱۸
حسن خیری
دبیر علمی جشنواره علامه طباطبایی:

۳۸۹ اثر به جشنواره علامه طباطبایی رسید/ تقدیر از ۲۷ برگزیده

محمود حکمت نیا
شناسهٔ خبر: 2929457 - 
دبیر علمی جشنواره علامه طباطبایی گفت: ۳۸۹ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده که از این تعداد ۲۷ اثر برگزیده مورد تقدیر قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود حکمت‌نیا روز پنجشنبه در مراسم اعطای جوایز نخستین جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی که در قم برگزار شد اظهار کرد: جشنواره علامه طباطبایی برای اولین بار با یک شیوه ابداعی به صورت مشارکتی با ۲۶ نهاد علمی پژوهشی سامان یافته است.

وی گفت: مراکزی در کشور داریم که در حوزه پژوهش علوم انسانی اسلامی فعالیت می‌کنند، بنابراین شورای سیاستگذاری جشنواره علامه طباطبایی به این نتیجه رسید که ارزیابی کلی و مطالعه تطبیقی آثار این ۲۶ نهاد در علوم انسانی صورت گیرد تا ممیزی از آثار داشته و آثار برجسته را به جامعه معرفی کنیم. همچنین به نقد گفتمان غالب در حوزه دانش علوم انسانی بپردازیم و ظرفیت‌ها و چالش‌ها را بشناسیم و محیطی برای نظریه پردازی و نوآوری و نقد ایجاد کنیم.

وی در تشریح نحوه برگزاری این جشنواره اظهار کرد: مرحله اول ارزیابی را به خود مراکز واگذار کردیم، به این صورت که سه درصد آثار را انتخاب کنند و مراکزی که کمتر از ۱۰۰ اثر دارند سه اثر را معرفی کنند.

حکمت‌نیا از ارسال ۳۸۹ اثر به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و تاکید کرد: حدود ۱۰ هزار اثر در یک بازه زمانی مشخص توسط ۲۶ مرکز علمی و پژوهشی کشور تولید شده است.

وی با بیان اینکه مجموعه آثار دریافتی در ۱۲ گروه علمی طبقه بندی شد، گفت: هر گروه علمی با حضور ۵ عضو هیئت علمی ارشد، مدیریت شده و در مجموع ۶۰ محقق توانا این آثار را در مرحله اول ارزیابی کردند.

به گفته دبیر علمی جشنواره علامه طباطبایی، پس از بررسی‌های اولیه ۴۹ اثر به مرحله بعدی راه یافتند و این آثار توسط ۸۰ ارزیاب، ۱۰۳ بار ارزیابی شد.

وی ادامه داد: نتیجه ارزیابی این ۴۹ اثر به انتخاب ۲۷ اثر انجامید که در سه رده رتبه‌های اول تا سوم دسته بندی شدند.

حکمت‌نیا، مشارکت و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف در برگزاری جشنواره علامه طباطبایی را یکی از ویژگی‌های این جشنواره ذکر کرد و گفت: این جشنواره به صورت هدفمند برگزار شده و هدف ما تقویت علوم انسانی اسلامی است.

وی گفت: به خاطر مشکلات بودجه‌ای، هیچ بودجه خاصی بر مرکزی تحمیل نشده و تلاش کردیم این جشنواره با کمترین هزینه مدیریت شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ مهر ۹۴ ، ۱۸:۳۹
حسن خیری

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مراسم تجلیل از برگزیدگان نخستین دوره جشنواره علامه طباطبایی پیش از ظهر امروز با حضور آیت الله مصباح یزدی در موسسه امام خمینی (ره) برگزار شد.

در این مراسم حجج‌اسلام سید عباس موسویان، عباس پسندیده، جواد ایروانی، سیدصادق سیدحسینی، محسن رضوانی، احمد واعظی، سید حسین میر معزی، غلامعلی معصومی نیا، سید یدالله یزدان پناه، علیرضا قائمی‌نیا، محسن رنجبر، علی رضایی تهرانی، محمدعلی اردستانی، علی ذوعلم، حمید پارسانیا، حسن خیری به عنوان برگزیدگان این دوره از جسنواره معرفی شدند.

آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری، آیت‌الله علی اکبر رشاد، آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست، آیت‌الله واعظ‌زاده خراسانی، ابراهیم حسن بیگی، قاسم علی کوچنانی، محمد نقی‌زاده، حسن بلخاری، سیدعلی حسینی‌زاده، محمدعلی حاجی ده آبادی، محمود حکمت نیا، بهرام اخوان کاظمی، سیدصادق سیدحسینی، جواد ایروانی و عبدالرسول عبودیت از دیگر برگزیدگان نخستین دوره جشنواره علامه طباطبایی است.

در پایان این مراسم همچنین از مقام علمی مرحوم حجت الاسلام استاد علی ابوالحسنی تقدیر شد.

انتهای پیام/

R41369/P41362
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ مهر ۹۴ ، ۱۸:۳۶
حسن خیری