دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری

اجتماعی- فرهنگی

دکتر حسن خیری
بایگانی

۶ مطلب در خرداد ۱۳۹۲ ثبت شده است

آغاز به کار انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم به گزارش محمد علّینی مدیر پژوهش و پژوهشگر مرکز مطالعات فرهنگی ـ‌ اجتماعی در روز جمعه 28/11/1390 انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه با برگزاری مجمع عمومی و انتخاب هیئت مدیره به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.  

گفتنی است که تعمیق و توسعه مباحث تخصصی در حوزه های فرهنگی و اجتماعی و تقویت و گسترش نظریه پردازی،‌پرسش گری، آزاد اندیشی، نقد و مناظره مبتنی بر آموزه های اسلامی، ارتقای شأن و منزلت علمی و معنوی پژوهشگران و استادان، بهره برداری بهینه از ظرفیت های تخصصی موجود، تقویت ارتباط میان دانشمندان و فضلای حوزه با مراکز، صیانت از سنت حوزوی در عرصه فرهنگی ‌ـ اجتماعی و شناسایی استعدادها و ذخایر حوزه از اهداف انجمن محسوب می گردد.
لازم به ذکر است که انجمن به منظور دستیابی به اهداف مذکور، وظایف و اختیارات زیر را بر عهده دارد: ارایه برنامه های راهبردی، نیازسنجی علمی در زمینه های اجتماعی و فرهنگی، تشکیل نشست ها، همایش های علمی، افزایش سطح دانش و مهارت اعضای انجمن از راه های مختلف، تجلیل از پژوهشگران و استادان در زمینه فعالیت انجمن،‌ انتشار کتب و نشریات علمی، همکاری با انجمن ها و مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی در داخل و خارج از کشور، همکاری با نهادهای اجرایی حوزوی و غیر حوزوی در جهت اهداف و وظایف انجمن،‌ زمینه سازی برای همکاری و همکاری مراکز علمی با یکدیگر و همکاری با حوزه های علمیه به گفته آقای علّینی بعد از تلاوت قرآن، حجت الاسلام و المسلمین دکتر پارسانیا به مراحل و چگونگی شکل گیری انجمن اشاره کرد و اظهار داشت که انجمن مطالعات اجتماعی حوزه می توند به عنوان حلقه رابط بین مراکز متعدد حوزوی در قم که در مباحث اجتماعی فعالیت دارند، عمل کند. در ادامه رأی گیری هیئت امنا و بازرسان صورت گرفت که نتایج آن به شرح زیر اعلام گردید.

اعضای اصلی هیئت مدیره انجمن عبارتند از:
1.حجت الاسلام و المسلمین دکتر پارسانیا
2.حجت الاسلام و المسلمین دکتر خیری
3.حجت الاسلام و المسلمین دکتر خان محمدی
4.حجت الاسلام و المسلمین دکتر پوریانی
5.حجت الاسلام و المسلمین ضمیری
6.حجت الاسلام و المسلمین غفاری فر
7.حجت الاسلام و المسلمین حاجی حسینی


اعضای عل البدل عبارتند از:
ـ اقایان قنبری و رواحانی زاده

اعضای بازرسی اصلی عبارتند از:
ـ آقایان دکترسید حسین فخرزارع و اسلامی

عضو علی البدل آقای پویا انتخاب گردید.

اهداف و وظایف
1. تعمیق و توسعه مباحث تخصصی در حوزه های فرهنگی ـ اجتماعی
2. تقویت و گسترش نظریه پردازی، پرسش گری، آزاداندیشی، نقد و مناظره مبتنی بر آموزه های اسلامی
3. ارتقاء شأن و منزلت علمی و معنوی پژوهشگران و استادان
4. بهره برداری بهینه از ظرفیت های تخصصی موجود
5. تقویت ارتباط میان عالمان برجسته و فضلای حوزه با مراکز
6. صیانت از سنت حوزوی در عرصه فرهنگی ـ اجتماعی
7. شناسایی استعدادها و ذخایر حوزه

شرایط و انواع عضویت
شرایط عمومی انجمن به شرح زیر است
1. اعقتاد به نظام جمهوری اسلامی ایران و التزام عملی به قانون اساسی آن
2. پذیرش اساسنامه انجمن
3. نداشتن سابقه محکومیت کیفری
4. حسن شهرت و عدم سابقه عضویت در گروه های غیر قانونی و محارب با نظام
5. حوزوی بودن

انجمن دارای سه نوع عضویت پیوسته، وابسته و افتخاری است.
اعضای پیوسته
ـ عبارتند از کسانی که حداقل دارای مدرک سطح سه حوزوی و یا کارشناسی ارشد می باشند.
ـ از مجموع اعضای پیوسته حوزوی انجمن یک چهارم باید دارای مدرک سطح 4 حوزه یا مدرک سطح 3 باشند.
ـ افراد مذکور باید دارای گرایشی تخصصی همخوان با زمینه فعالیت انجمن باشند. در غیر این صورت دارای یک تألیف و یا سه مقاله معتبر علمی در زمینه مذکور باشند.

اعضای وابسته
عبارتند از کسانی که دارای مدرک سطح دو حوزوی یا کارشناسی دارای گرایش تخصصی همخوان با زمینه فعالیت انجمن باشند.

منبع: مرکز مطالعات فرهنگی - اجتماعی
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ خرداد ۹۲ ، ۱۰:۵۴
حسن خیری

خدا را بابت این حماسه سپاس گفته و به ملت فهیم و بزرگوار ایران سربلند و مقام معظم رهبری درود و سلام می فرستیم بی تردید شکر این نعمت خدمت به مردم و پرهیز از یکجانبه گرایی در بدنه دولت می باشد امروز رئیس جمهور منتخب رئیس جمهور همه ملت سر افراز  ایران اسلامی است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ خرداد ۹۲ ، ۰۸:۱۹
حسن خیری
  • شناسنامه
  • الزامات و نقش رسانه ملی در تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی دکتر حسن خیری وزوانی سرشناسه: خیری وزوانی، حسن، ‏‫۱۳۴۵ -‬ عنوان و نام پدیدآور: الزامات و نقش رسانه ملی در تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی /‏‫ حسن خیری‌وزوانی. حسن خیری‌وزوانی. مشخصات نشر: قم: صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران ، مرکز پژوهش‌های
  • نقلاب اسلامی ایران، انفجار نوری بود که سنت الهی حاکمیت مستضعفان تاریخ بر جهان را نوید داد و تحولی تاریخ ساز بود که مسیر حرکت تاریخ را دگرگون ساخت. این انقلاب پیچ تاریخ در گشوده شدن فضای عقلانیت، معنویت و برخورداری از روحیه پرنشاط جهاد در مقابل استکبار محسوب گردید. این تحول ژرف ممکن نبود مگر با بهره‌مندی از رهبری متکی بر خاستگاه احکام نورانی اسلام و مکتب اهل بیت: و ولایت فقیه که در طی گذشت سه دهه با فهم عمیق از آموزه‌های اسلامی و شناخت موقعیت و شرایط زمانی و مکانی، کشور مقتدر و فهیم ایران را به طور خاص و مسلمانان جهان و مستصعفان جهان را به طور عام، به سوی موفقیت‌ها و کامیابی‌های فراوان هدایت نمود. در این تحول عمیق انسانی ـ اجتماعی که تمدن سازی نوین اسلامی را وجهه همت خویش قرار داده است، سنت‌های حسنه بسیاری بنیان نهاده شد که هر کدام منشأ خیرات و برکات فراوانی بوده است. از سنت وحدت شیعه و سنی گرفته تا روز قدس و ایام الله‌های دیگر همه از این جمله‌اند. در این میان یکی از سنت‌های حسنه که از سوی مقام معظم رهبری پایه‌گذاری گردید، انتخاب شعار سال است که هر ساله در بیانات نوروزی ایشان اعلام می‌گردد و انتظار می‌رود مسیر راهبردی، سیاستی و برنامه‌ای آن سال در مدار ارزش اعلام شده از سوی رهبر پیگیری گردد. با توجه به شرایط جامعه، چند سالی است که شعارهای سال دارای رنگ اقتصادی است؛ چه اینکه دشمن مأیوس از مقابله با این نظام، همت خویش را مصروف ایجاد تنگناهای اقتصادی کرده تا شاید با تحریم‌ها و محدودیت‌هایی که برای ملت ایران ایجاد می‌کند، بتواند مردم را خسته کند، ولی هشیاری مردم و توجه به راهنمایی رهبری، هر روز بیش از پیش، دشمن را درمانده کرده است. امسال نیز بخشی از شعار سال به این موضوع مهم اختصاص یافت و با عنوان حماسه اقتصادی مطرح گردید. از سوی دیگر، امروز ملت ایران با یکی از حساس‌ترین روزها از نظر سیاسی، روبرو است. انتخابات، به ویژه انتخابات ریاست جمهوری، همواره مورد طمع دشمنان بوده است. نیاز به یادآوری نیست که در این باره، با اندکی غفلت، دشمن توانست در جریان انتخابات سال 88 فتنه کند و مدتی فضای آرامش را از مردم سلب نماید. بنابراین، از یک سو، طمع ورزی دشمن باقی است و به نقاط ضعف و قدرت ما واقف‌تر گشته و از سوی دیگر مردم فهیم، عبرتی و درسی را در پیش روی خود دارد که می‌تواند از آن بهره جوید. در این شرایط، طبیعی است که رهبر فرزانه انقلاب، حماسه آفرینی را از این ملت، انتظار داشته باشد و بر این مبنا، بخشی از شعار سال «حماسه سیاسی» نام گرفته است. تحقق شایسته این شعارهای عظیم، مستلزم درک درست تکلیف فردی و اجتماعی است. همه مردم و نهادها و سازمان‌ها در این زمینه موظفند بدون از دست دادن فرصت، تشریک مساعی کرده و ادای دین نمایند. در این راستا، سازمان صدا و سیما، به عنوان رسانه ملی و دانشگاه عمومی از تعهد و رسالت ویژه‌ای، برخوردار است و تلاش می‌کند به وظیفه خویش عمل کند. بر این اساس، پیش از اعلام شعار سال عرصه ساختار مطالعاتی خود را تدوین نمود و تیم‌های تحقیقاتی بلافاصله پس از اعلام شعار سال، کار مطالعاتی را آغاز نمودند. آنچه در پیش رو است یکی از این دریچه‌هایی است که گشوده شده و در مدت کوتاه حاصل مطالعات خود را عرضه می‌نماید. از مسئولان محترم مرکز پژوهش‌های اسلامی به خاطر در اختیار گذاشتن این فرصت مغتم سپاس‌گذاری می‌کنیم.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ خرداد ۹۲ ، ۲۱:۵۶
حسن خیری

تقدیر اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق از فرهاد دانشجو

به گزارش آنا در پیام تقدیر دانشگاهیان واحد نراق آمده است:

برادر ارجمند جناب آقای دکتر فرهاد دانشجو

ریاست اندیشمند دانشگاه آزاد اسلامی

با سلام و تحیات

دانشگاه مهد نخبه پروری و کانون اندیشه های ژرف نگر و تعالی خواه است، بی تردید رسالت مدیریت این نهاد عالی علمی، رشد و تعالی جلوه های شخصیت فکری و روحی دانشجویان و دانش پروری در حوزه های مختلف است .

هنوز یک سال از حضور ارزشمندتان در این نهاد بزرگ  علمی  کشور نگذشته است که شاهد تحولات چشمگیری در حوزه های گوناگون دانشگاه بوده ایم و این نیست مگر دوراندیشی ، صلابت رای ،  صمیمیت گفتار و صداقت اندیشه ای که جملگی اسباب توفیق  را فراهم ساخته است امروز نیز نیکو خاطره ای در ذهن دانشگاهیان واحد نراق رقم خواهد خورد و در فرخنده مناسبت 12 اردیبهشت ماه که آراسته به مقام و منزلت معلم است و امسال با خجسته زاد روز کوثرهستی ام ابیهای  رسول خدا (ص)  و میلاد فرزند برومندش حضرت امام خمینی (ره) قرین شده است ، هدیه ارزشمند شما به این دانشگاه یعنی انتصاب حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن خیری موجی از شادمانی را برای اصحاب علم و اندیشه فراهم ساخته است . همو که دانش آموخته مکتب امام صادق (ع) بوده  وسالهاست که در کسوت استادی ، جامعه المصطفی (ص) را محملی برای گشودن مرزهای اندیشه دینی در  اقصی نقاط عالم  قرار داد و اینک نیز  به لطف الهی  و عنایات امام عصر (عج)دوباره به زادگاه فاضلین نراقی  (رحمه الله علیهما) آمده است تا پوینده طریق مبارک آن بانیان  اخلاق و مبلغان دین خدا در سنگر دانشگاه باشد، این رویداد خجسته را به شما  تبریک گفته و برای آن گوهر درخشنده فضیلت و معنویت آرزوی طول عمر با عزت و توفیق الهی تحت رهبریهای مدبرانه ولی امر مسلمین جهان حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی ) داریم .
اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق

انتهای پیام/ع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ خرداد ۹۲ ، ۲۱:۵۳
حسن خیری

این نشست علمی "جامعه آرمانی از دیدگاه قرآن و حدیث" صبح پنج شنبه 29 بهمن سال جاری در محل تالار علامه مجلسی موسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث به همت مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث و مؤسسه پیشرایان و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن خیری و دکتر علیرضا شجاعی زند برگزار شد.   

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دارالحدیث؛ در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن خیری با بیان اینکه در این بحث سخن ما در مورد جوامع اسلامی و همینطور جامعه مهدوی نیست، بلکه سخن از ترسیم یک جامعه آرمانی بر مبنای موازین اسلامی در زمان غیبت است که ما بتوانیم در سایه آن جامعه وظایف فردی و اجتماعی خودمان را به نحو احسن پیاده کنیم.   
وی با توجه بر سیر تکامل جامعه گفت: باید مباحث را از انسان شروع کنیم؛ گرچه میدانیم همه انسانها به لحاظ نوعی هویت ذاتی مشترک دارند اما به لحاظ وضعیت و شرایطی که انسانها ، قبل از خلقت و قبل از آنی که به دنیا بیایند در آن قرار می گیرند و چون این شرایط متفاوت تاثیر گذار است ،سرنوشت افراد تاثیر گوناگون می پذیرد.   
این استاد دانشگاه ادامه داد: وقتی که یک انسان بدنیا می آید در بدو خلقت خود با شرایط و استعدادهای گوناگون رو به رو می شود که اینها همه در سرنوشت افراد بسیار موثر است.   
خیری بیان داشت: در مبانی دینی و نظر اندیشمندان اسلامی محرک رفتار انسانی حب و ذات است که این بحث را هم شهید صدر و هم علامه طباطبایی دارند و معتقدند آن چیزی که به انسان جهت و انگیزه می دهد و محرک رفتار انسانی است ، ایجاد حب و علاقه است.     
وی ادامه داد: البته در این حب و علاقه هم گرایشات حیوانی و غریزی و هم گرایشات علمی که ناشی از فطرت انسان است، وجود دارد.   
این استاد دانشگاه اظهار داشت: همانطور که در جهان بیرونی گاهی در تعامل و گاهی در تضاد است ، ناهماهنگی بوجود می آید ،در وجود یک فرد نیز گاهی همین وضعیت تضاد بوجود می آید.   
وی یکی از راهکارهای ایجاد هماهنگی را ایجاد وحدت دانست و گفت :گرایش به وحدت از شرایطی است که باید هم در جوامع و هم در درون یک انسان صورت گیرد که این ناهماهنگی ها برطرف تا در یک مسیر خاص قرار گیرد.   
دکتر خیری ادامه داد: جامعه مطلوب یک جامعه هماهنگ چه در سطح خرد و چه در سطح کلان است.   
 وی نگاه ظاهری به تغییر برای ایجاد هماهنگی را یکی از آفت های این بحث عنوان کرد و گفت: اگر تغییر در هنجارها بدون تغییر در باورها بوجود بیاید ، آنوقت بازهم یک جامعه ناهماهنگ می شود.   
این استاد دانشگاه همچنین گفت: کسانی که باورها و بعد ارزشهای آن ها مستحکم است ، به راحتی از عقیده خود بر نمی گردند.   
وی با تاکید بر تغییر ساختارهای موجود در فرد و جامعه گفت: باید با تغییر ساختارها ناهماهنگی های موجود در جامعه و همینطور در فرد را که قبلا به وجود آمده برطرف کنیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آن چیزی که باعث تحرک فرد می شود حب و علاقه است اظهار داشت: در جامعه مطلوب و آرمانی هم از شکوفه کردن احساسات استفاده شده و هم از عقلانیت استفاده می شود.   
وی ادامه داد: بر همین اساس است که در منابر که اصل بر عقلانیت است اما از مداحی هم استفاده می شود.   
خیری گفت:مشکل ما همین است که در بینش ها تا از احساسات استفاده نشود کار به خوبی انجام نمی گیرد و در نتیجه میل و اشتیاقی به آن بینش به وجود نمی آیید.   
وی گفت: اگر روحانیت ما اطلاع را به جامعه داد و از یک موضع دیگر بود و با مردم نبود و انگیزه و احساس ایجاد نکرد ، این اثر ندارد و مشکلاتی را ایجاد می کند.   
دکتر خیری با بیان این که اگر بخواهیم یک جامعه مطلوب و آرمانی را ترسیم کنیم باید یک جامعه اخلاقی را مدنظر بگیریم ، گفت:گاهی عده ای می گویند آخر میخواهیم از ترسیم جامعه آرمانی به چه چیزی برسیم؟اگر هدفمان نظم است که جوامع غربی به نظم رسیده اند پس بیاییم و راه آنها را ادامه دهیم.   
وی ادامه داد:درست است که آنها بر طبق نظم دقیق وخوبی حرکت میکنند اما ما علاوه بر اینکه میخواهیم در جامعه مدنظر خود نظم را پیاده کنیم اما باید در کنار آن اخلاق را پیاده کنیم که اگر ما توانستیم جامعه اخلاقی داشته باشیم ، این نظم ما از روی علاقه و نیت درونی است و این ارزشش به مراتب ارزشمندتر از نظم ماشینی جوامع غربی است.   
این استاد حوزه ادامه داد:نظم جوامع غربی از روی عادت است و حالت ماشینی دارد ولی ما میخواهیم از روی اخلاق این نظم را در جامعه پیاده کنیم .   
وی با بیان اینکه جامعه مطلوب جامعه ای است که با همه به یک طریق معامله نمی کند ،گفت:جامعه آرمانی جامعه ای است که حق را به دو گونه می بیند که یکی حق الله و دیگری حق الناس است و می داند که حق الناس مقدم بر حق الله است و باز می داند کسی که حق الناس را رعایت کرد ، حق الله را نیز رعایت می کند.   
دکتر خیری با تاکید بر اینکه شکر نماد ایمان است ، گفت:اگر جامعه ای به سمتی رفت که دائما گلایه کند از وضع موجود خود ،معلوم است که این جامعه به سمت درستی پیش نرفته است ، بلکه باید شکر گزار و تسلیم در برابر اراده خداوند باشد.   
همچنین دکتر علیرضا شجاعی زند از اساتید دانشگاه تربیت مدرس تهران هم در سخنان خود اظهار داشت:به اعتقاد بنده بحث از جامعه آرمانی ، اساسا بحثی متعلق به حوزه فلسفه اجتماعی و حوزه اندیشه و تفکر اجتماعی است و این همان است که با آمدن جامعه شناسی کنار گذاشته شد.
وی ادامه داد: در ظاهر شاید این جدایی بین جامعه شناسی و جامعه آرمانی بوجود آمد اما در باطن هیچگاه این دو از هم جدا نیست.   
وی بیان داشت: آرمان ها همواره برای انسان قابل توجه است و همیشه یافته ها و خواسته های یک فرد در یک ردیف نیست و در این مورد ناهمانگی وجود دارد.   
این استاد دانشگاه گفت: جامعه آرمانی همواره وعده ای است که قرار است در آینده اتفاق بیفتد ولی آیا توجه کرده این که تکلیف انسان های فعلی چیست؟آیا انسانهایی که در راه تلاش برای جامعه آرمانی اند عمر خود را به هدر می دهند؟  
وی ادامه داد:اگر ما به نوبه خودمان حتی فکر آرمانی هم داشته باشیم به همان میزان به آرمان نزدیک می شویم.   
شجاعی زند با بیان اینکه آرمان برای انسان مورد توجه است ، گفت: انسان به هر درجه ای از خوبی ها که می رسد ، همواره به درجات بالاتر می اندیشد و این مثل کوهنوردی است که در هر قله که قرار می گیرد قله بلندتر را می بیندو در صدد رسیدن به آن بر می آید.   
وی گفت: وجود همین فاصله هاست که این آرمان را برای انسان تشکیل داده است.   
این استاددانشگاه گفت: انسان با اینکه اهل بلند پروازی است اما دچار مقدورات محدود است و همچنین نیازمند به مساعدت است؛یعنی کسی باید دستش را بگیرد که می شود گفت هم نیاز به بستر و هم نیاز به هدایت دارد که این نظر نافی نظریه وجود گرایان است که معیار همه چیز را خود انسان می دانند.   
دکتر شجاعی زند اظهار داشت: در میان متفکران مسلمان شاخص ترین فردی که به بحث از جامعه آرمانی پرداخته فارابی است و اگر دیگران هم نظری دادند در محور همین نظریه بوده و در دنیای غرب هم آگوستین نظری راجع به این امر دارد که متفکران معتقدند که نظریه هر دو اینها متاثر از نظریات افلاطون است .   
وی ادامه داد: البته در جوامع غیر دینی هم کسی که به نظریه جامعه آرمانی پرداخته آقای مارکس است  
وی با تاملی بر نظریه مدینه فاضله فارابی گفت: بحث مدینه فاضله ایشان جامعیت کاملی ندارد و گرچه ظاهرا درمورد جامعه است اما عمدتا درباره فرد سخن گفته است و می توان گفت که نقص نظریه مدینه فاضله فارابی این است که به ساختارهای جامعه نپرداخته است.   
استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران در ادامه گفت: نکته مهم در اندیشه فارابی یکی جامعه کامله و دیگری جامعه آرمانی یا همان فاضله است که در جستجوی سعادت است و همین سعادت مصداقی از آرمان است.   
وی با تاکید بر نظریه جامعه آرمانی یا همان مدینه فاضله فارابی گفت: فارابی جوامع را به دو دسته مدن غیر فاضله و یک مدینه فاضله تقسیم بندی می کند و در توضیح مدن غیر فاضله آنها را جوامع جاهله ای می داند که مفهوم آرمان را نمی شناسند و همینطور اصلا دغدغه آرمان ندارند.   
شجاعی زند ادامه داد: وقتی تمام دغدغه آنها گذران عمر باشد به مفهومی مثل آرمان فکر نمی کنند و اینان یا فکر ثروت دارند یا شهوت ، و یا درگیر حداقل های زندگی هستند و یا فکر قدرت ویا فخر فروشی ویا در تکاپوی حریت به معنای لاقیدی هستند ، دیگر به آرمان نمی اندیشند.   
وی در تشریح جوامع آزاد که در مقابل جوامع جاهله هستند هم گفت: در مقابل جوامع جاهله جوامع آزاد هستند که یکدسته از این جوامع آزاد جامعه ای است که دغدغه آرمان دارند و به آن می پردازند اما آن را به عنوان غایت ندارند و دسته دوم آن جامعه ای است که فکر سعادت داشته اما آن را کنار گذاشته که می توان جامعه فعلی خودمان را از این نمونه بدانیم.   
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: دسته سوم این جوامع آن است که اهل آرمان است اما آرمانش را اشتباه انتخاب کرده است و دسته دیگر جامعه ای است که فکر آرمان دارد و درست هم آرمان را انتخاب کرده اما در عمل خود کوتاهی می کند و دسته آخر و مهمتر این تقسیم بندی جامعه ای است که هم دغدغه آرمان دارد ، هم درست انتخاب کرده و هم درعمل جدیت کامل و لازم را دارند که این همان جامعه آرمانی یا همان مدینه فاضله است.   
وی گفت: حتی اگر زمانی به جامعه مورد نظر آرمانی خود رسیدیم تازه آغاز راه است و این اول راهی است که اگر در این مسیر تلاش کنیم به هدف های مورد نظر خودمان میرسیم.
گفتنی است، در انتهای این نشست علمی پرسش و پاسخ بود که هر دو سخنران به سوالات حاضران پاسخ می دادند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ خرداد ۹۲ ، ۲۱:۳۳
حسن خیری

حجت‌الاسلام حسن خیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در این مراسم گفت: مسئولیت در حکومت اسلامی طعمه‌ای برای خوراک نیست، بلکه امانتی الهی بر دوش مدیران است.

وی افزود: همه ما باید تلاش کنیم جایگاه این دانشگاه را که در زادگاه علمای وارسته و معلمان اخلاق قرار دارد، به نحو مطلوبی بالا ببریم و رسالتی که امام خامنه‌ای بر دوش یکایک فرماندهان جنگ نرم یعنی اساتید دانشگاه گذاشته‌اند را در کارزار «جنگ نرم» به خوبی انجام دهیم.

معاون سابق جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه ادامه داد: تلاش خواهیم کرد به لطف خداوند دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق با پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی بالندگی بیش از پیش داشته باشد و در این مورد از همه دلسوزان دانشگاهی تقاضای همکاری داریم.
در این مراسم که همزمان با سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری(ره) و در آغازین روز هفته بزرگداشت مقام معلم در تالار علامه نراقی دانشگاه آزاد اسلامی نراق با حضور مدیران و رؤسای ادارات دولتی شهرستان دلیجان و شهر نراق و رؤسای واحدهای دانشگاهی محلات، دلیجان، جاسب و جمع زیادی از استادان، کارکنان و دانشجویان برگزار شد، فرهاد اسکندری، مدیرکل سیاسی استانداری مرکزی، عباس ملک‌حسینی، دبیر منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام مهدی ایمانی، امام‌جمعه نراق و نماینده نهاد مقام معظم رهبری (مدظله) در استان مرکزی،محسن اکبری فرماندار دلیجان و مجتبی جعفرزاده کنارسری، رئیس سابق این دانشگاه سخنانی ایراد کردند.

حسن خیری که پیش از این ریاست دانشگاه آزاد واحد نراق را طی سالهای 1377 تا 1383برعهده داشته است پس از گذشت2072روز مجددا توسط فرهاد دانشجو به سمت ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق منصوب شد.

خیری همچنین پیش از این مدیر گروه مطالعات اجتماعی موسسه آموزش عالی علوم انسانی جامعه المصطفی را به عهده داشت.
دانشگاه آزاد اسلامی نراق در سال 1367 تاسیس شد و فعالیت خود را در دو رشته حقوق و مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی با 120 دانشجو آغاز کرد.

دانشگاه ازاد اسلامی نراق هم اکنون  دارای47رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده و حدود 4000 دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند و بیش از 13 هزار نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند. لازم به ذکر است در سال تحصیلی جاری نیز این واحد در 11رشته جدید در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی ارشد شامل (کارشناسی ناپیوسته: مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار، مهندسی تولیدات گیاهی گرایش باغبانی، مهندسی تولیدات باغبانی گرایش زراعت، مترجمی زبان انگلیسی، کارشناسی پیوسته: مهندسی مواد، مقطع کارشناسی ارشد: مهندسی کشاورزی گرایش زراعت، مهندسی کشاورزی گرایش اصلاح نباتات، مدیریت سیستم های اطلاعاتی، مدیریت تحول، مدیریت توسعه نیروی انسانی، مدیریت تشکیلات و روش ها)ومهندسی صنایع  دانشجو پذیرش شده اند و در رشته شیمی معدنی در مهرماه91 پذیرش دانشجو  داشت
هم اکنون این واحد دانشگاهی با 178 عضو هیات علمی تمام وقت و نیمه وقت و حق التدریس، 106  نفر کارمند ، در فضایی با مساحتی بالغ بر 66 هکتار شامل ساختمان های اداری، آموزشی پژوهشی، رفاهی و... فعالیت می کند.
ازجمله امکانات رفاهی این دانشگاه پنج باب خوابگاه دانشجویی خواهران-برادران با ظرفیت حدود 1600 نفر با کلیه امکانات(سایت اینترنت -فروشگاه- پایگاه مشاوره و...)سالن ورزشی با سالن های الحاقی و خوابگاه ورزشی، زمین چمن، کافی شاپ، سلف سرویس و... می باشد.
کسب رتبه های ورزشی در سطح منطقه و کشوری از جمله قهرمانی تیم والیبال واحد در سطح کشوری در تابستان  1388 و نایب قهرمانی این تیم در دومین المپیاد دانشجویان کشور ازجمله افتخارات ورزشی واحد است.
کسب 32 رتبه منطقه ای در جشنواره های نشریات دانشجویی و کسب بیش از 10 رتبه در جشنواره آثار هنری نماز، انتشار مجله علمی-پژوهشی بصیرت با مدیرمسئولی دکتر مظاهری، تاسیس کتابخانه الکترونیکی، مکانیزاسیون ثبت نام دانشجویی، پرداخت شهریه الکترونیکی، اختراع دستگاه جوش اغتشاشی اصطکاکی، طراحی و ساخت سطل زباله مکانیزه جهت بازیافت ظروف پلاستیکی به کمک نانو پودرهای کمک ذوب flux، ساخت گیره دوقلوی آزمایشگاهی با بال های متحرک افقی و عمودی، طراحی استفاده از پوشش نانو کامپوزیت (nanocomosite-Polymer-BST )بر روی سطح نقره اندود آینه های مقعر کوره های خورشیدی جهت بهینه سازی مصرف و جذب انرژی خورشیدی (پرتوهای uv و گاما)، کسب مجوز گروه پژوهشی نانو پودرهای پویا از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، آزمایشگاه ها و کارگاه های مجهز از دیگر افتخارات واحد است.
لازم به ذکر است واحد نراق این افتخار را دارد که در سال های گذشته دارای بالاترین امتیاز و رتبه مالی در کل کشور و منطقه بوده است به نحوی که در سال 76 دارای رتبه دوم کشوری و در سال 1377رتبه اول در کشور و منطقه و در سال 1379 دارای رتبه ششم در کشور و رتبه اول در منطقه بوده است. اکنون پس از گذشت بیست و سه سال رشد و نمو این واحد دانشگاهی به عنوان شاخه ای طوبی از شجره طیبه دانشگاه آزاد اسلامی، می رود تا در ضمیر اندیشه های پویای انقلاب اسلامی جوانه زده و تنومند گردیده و چتر خویش را بر داوطلبان دانش و ارزش بگستراند.
شهر تاریخی نراق در30کیلوتری دلیجان و70کیلوتری دارالمومنین کاشان قرار دارد.

انتهای پیام/ع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ خرداد ۹۲ ، ۲۰:۰۰
حسن خیری